8.9.14

Για τον ρωσικό μπαμπούλα *


Ο αναγνώστης Νίκος² σχολιάζει στο άρθρο "Η πομπή προς τη σύρραξη" της Καθημερινής 7.9.2014:

Επανάληψη της Ιστορίας των τελευταίων 300 ετών.

Για ακόμα μία φορά, η Δύση σύσσωμη επιτείθεται και η Ρωσία αμύνεται - και παρά αυτό το γεγονός η Δύση έχει την απαίτηση από ουδέτερους σαν και εμάς να αντιλαμβάνονται την αιχρή επίθεσή της ως.... άμυνα εναντίον μιας κακιάς Ρωσίας που απειλεί!

Μα ποιον απειλεί η Ρωσία ακόμα είναι ακατανόητο. Εάν ήταν να απειλήσει την Ουκρανία θα το είχε κάνει το 92 όταν - παρόλα τα οικονομικά προβλήματα - δεν είχε παρά να ανακαλέσει ούτως ή άλλως το 75-80% του Ουκρανικού στρατού (συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών εγκαταστάσεων) που υπάκουγαν σταθερά στη Μόσχα (άσε που το 60-70% ήταν ουσιαστικά Ρώσοι ή άλλοι λοιποί και όχι καθολικοί Ουκρανοί) και να καταργήσει την ομόσπονδη περιοχή της Ουκρανίας και να μην της επιτρέψει οποιαδήποτε ανεξαρτησία. Κάτι που δε θα κόστιζε - και βέβαια ούτε και η Δύση θα είχε αρχίσει τότε παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο για κάτι τέτοιο. Όμως δε το έκανε. Λάθος ίσως, δε το έκανε γιατί δεν είχε όρεξη να τρίζει τα δόντια στους γύρω της, προφανώς σε μια εποχή αδυναμίας. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Ουκρανία, όπως και η Λευκορωσία, όπως και το Καζακστάν αλλά ακόμα και η Γεωργία φύγανε από την ΕΣΣΔ με τεράστια κομμάτια Ρωσικού εδάφους και εκατομμυρίων Ρωσικών πληθυσμών αλλά και λοιπών μειονοτήτων που τα βρίσκουν καλύτερα ως Ρώσοι πολίτες και όχι ως πολίτες των νέων κρατιδιακών υποστάσεων της μεταψυχροπολεμικής εποχής.

Απειλεί η Ρωσία ποιους; Τους Λετονούς και τους Εσθονούς και τους Λιθουανούς; Εάν ήθελε να τους απειλήσει αυτούς τους ανύπαρκτους θα τους είχε εξαφανίσει 200 χρόνια τώρα και δεν θα τους ήξεραν ούτε οι εναπομείναντες απόγονοί τους - όπως είναι γεγονός για το 90% των Ευρωπαϊκών εθνών που σβήσανε για να σχηματιστούν τα έθνη όπως τα ξέρουμε σήμερα. Δεν το κάνανε όμως αυτό οι Ρώσοι. Μήπως απειλούν τους Πολωνούς; Από που και ως πού; Μήπως επειδή κρατήσαν το Λβιβ για πάρτη τους; Καλά κάνανε, αυτό είναι το τίμημα του να είσαι σκλαβέμπορος πολωνός καθολικός ναζί και να πουλάς ορθοδόξους Σλάβους (Ρώσους δηλαδή) σκλάβους στους Οθωμανούς. Και πάλι καλά να λένε γιατί αν δεν ήταν οι Ρώσοι, σήμερα οι Πολωνοί θα κατοικούσαν σε μια λωρίδα γης μεταξύ μιας μεγάλης Ανατολικής Γερμανίας και της Λευκορωσίας - όμως οι Ρώσοι ήταν που κάναν τη βρώμικη δουλειά για τους Πολωνούς και αδειάσαν μπόλικο χώρο που αποτέλεσε το 30% των Πολωνικών εδαφών και σήμερα λέγεται δυτική Πολωνία; Γιατί να υπάρχει απειλή να το κάνουν σήμερα; Μετανιώσανε οι Ρώσοι και θέλουν να διορθώσουν τα ''λάθη'' τους και την επιήκεια που δείξανε στα ασήμαντα (Πολωνοί) και μηδαμινά (Λιθουανόλετονοεσθονοί) και ανύπαρκτα (Ουκρανοί, ποιοι Ουκρανοί;) έθνη στα δυτικά τους;

Εάν οι Πολωνοεσθονολετονολιθουανοί είναι τόσο ανόητοι όσο να επιτρέψουν ΝΑΤΟϊκές βάσεις στις αστείες χώρες τους όπως π.χ. ο καραγκιόζης ο Σαακασβίλι έκανε στη Γεωργία κανείς δε θα κλάψει εάν φύγουν με έναν σφάλιαρο από τη σκηνή και αρχειοθετηθούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Κακό του κεφαλιού τους. Δε τους ζήτησαν τίποτα οι Ρώσοι που να κοστίζει παρά να παραμείνουν ουδέτεροι και να κάτσουν άκρη. Όμως οι τοπικές ηγεσίες τους, κλασικοί προδότες ολκής όπως οι δικοί μας εδώ (για άλλους λόγους και σε άλλα επίπεδα), είναι οι φταίχτες, οι λαοί πάντα την πληρώνουν - στους ηγέτες είναι που απευθύνονται όλα τα παραπάνω. Φυσικά αυτοί, ποιο το πρόβλημα; Έχουν εξασφαλιστεί στη Δύση. Οι λαοί απλά θα πληρώσουν γιατί σερφάρανε στο κλίμα αντιρωσισμού (που ξεπερνά κάθε ρατσιστικό όριο και φτάνει στην νεοναζιστική παράνοια).

Δεν απειλεί κανέναν από αυτούς η Ρωσία. Οι ΗΠΑ είναι που απειλούν στρατιωτικώς. Και αυτό γιατί απειλούνται τα γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά συμφέροντά τους. Όχι από καμία επίθεση της Ρωσίας. Αλλά από τη θέλησή της (και είναι αναφαίρετο δικαίωμά της) να προτείνει σε Ευρώπη και Άπω Ανατολή τη χρήση του Ρωσικού χώρου για τη μετάφορά του Ευρασιατικού Εμπορίου - βλέπε ανταγωνισμός επί της μόνης υπάρχουσας Εμπορικής Οδού αυτής του Σουέζ με τον Υπερσιβηρικό σιδηροδρομικώς και με την βόρεια οδό θαλασσίως όταν αυτή προσφέρεται.

Και πιο κάτω στο ίδιο άρθρο:

Καμία κίνηση απολύτως δεν έγινε από Ρωσία. Αυτό που έγινε ήταν το γεγονός ότι ο δημοκρατικά εκλεγμένος Ουκρανός πρόεδρος Γιανούκοβιτς είχε στα χέρια του δύο προτάσεις : μία από Ρωσία πλευρά και μία από Ε.Ε. (και ξωπίσω οι ΗΠΑ). Από όλες τις απόψεις η πιο συμφέρουσα ήταν η Ρωσική :
α) Απόλυτη στρατιωτική προστασία της Ουκρανίας - κανένας κίνδυνος αποσταθεροποίησης
β) Απόλυτη συνεργασία μεταξύ Ουκρανικών και Ρωσικών εταιριών
γ) σχεδόν-τσάμπα φυσικό αέριοδ) Συμμετοχή στο ανοιγόμενο Ευρασιατικό εμπόριο (και βλέπε Υπερσιβηρικός στο βάθος...).
ε) Σταθερότητα - Ειρήνη
στ) Σταδιακή οικονομική ανάκαμψη (κάτι που η Ουκρανία δεν είχε αφού όταν η Ρωσία αναπτυσσόταν η Ουκρανία κόπηκε στη μέση με την επανάσταση των πορτοκαλήδων του καραγκιόζη Γιουσένκο και της στάργουορς Τιμοσένκο).

Η Ε.Ε.ική ήταν λιγότερο συμφέρουσα:
α) Μια από τα ίδια αλά-πορτοκαλί επανάσταση
β) συντήρηση της Ουκρανίας με εμβάσματα από Ε.Ε.
γ) κλείσιμο της Ουκρανικής βιομηχανίας και ξεπούλημα των πρώτων υλών σε Ευρωπαϊκές/Αμερικανικές εταιρίες
δ) Κόψιμο προμηθειών ενέργειας από Ρωσία και εισαγωγή από Μέση Ανατολή (!!!!!!! το απόλυτο γλέντι!!!!)
ε) Στρατικοποίηση της Ουκρανίας με εγκατάσταση ΝΑΤΟΙκών στρατευμάτων
στ) Μόνιμη κατάσταση σύγκρουσης με τη Ρωσία
ζ) Εθνοκάθαρση του Ρωσικού πληθυσμού με εκδιώξεις (μέσω π.χ. οικονομικής καταστροφής κτλ.), απαγόρεψης χρήσης Ρωσικής γλώσσας κτλ. κτλ.

Ο Γιανούκοβιτς, φιλορώσος κατά βάση (αλλά και ουδέτερος να ήταν πάλι το ίδιο θα έκανε), εννοείται έκλινε προς την Ρωσική πλευρά όμως γνωρίζοντας τη νίλα των Ευρωπαίων τους καθυστέρησε λέγοντας πως σκέφτεται και την δική τους πρόταση, μάλιστα ψευδόμενος ότι δήθεν κλίνει πιο κοντά σε αυτή - και την τελευταία στιγμή τον Νοέμβριο τους λέει ''άντε γεια γκιόζηδες!'' και καλεί τη Ρωσία να υπογράψει μαζί τους.

Έκανε ό,τι είχε δικαίωμα να κάνει ένας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ πρόεδρος. Και η Ε.Ε. τότε άρχισε να φέρνει λεωφορεία-καραβιές τους ναζιστοχούλιγκανς που ξεπήδησαν από τις σπηλιές του Λβιβ για να πάρουν το αίμα των ναζιστών παππούδων τους πίσω 70 χρόνια μετά. Πολιόρκησαν επί 3 μήνες με στρατιωτική τακτική την πλατεία, ο Γιανούκοβιτς δεν επενέβη ελπίζοντας ότι η μη χρήση βίας θα τον διατηρήσει στην εξουσία, κάτι που δεν έγινε γιατί τη βία ούτως ή άλλως την χρησιμοποιούσαν οι Ναζί στην πλατεία σε πλήρη παράταξη με παραλλαγές, τουφέκια και πειθαρχία που θα ζήλευαν και οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, με τα γνωστά παρατράγουδα των 100άδων νεκρών κυρίως Ρώσων και όχι καθολικών ναζί, άγριου ξυλοκοπήματος και απαγωγών βουλευτών και εκτόπισης του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ προέδρου και ανόδου μιας απίστευτης δικτατορίας που κάνει ακόμα και αυτή τη χούντα του Παπαδόπουλου ή του Πινοσέτ να μοιάζει δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Το πρώτο πράγμα που έκανε η δικτατορία ήταν να απαγορεύσει τη χρήση της Ρωσικής γλώσσας και το δεύτερο να ακυρώσει τη συμφωνία με τη Ρωσία και να υπογράψει συνθήκη με την Ε.Ε.!!!!!!!!!!!! Όλα αυτά από ανεξέλεγκτη κυβέρνηση που ανέβηκε με τα όπλα στην εξουσία!!!!!!!!!!!! Μιλάμε για Ε.Ε.!

Το απόλυτο καραγκιόζ μπερντε! Το ξέραμε ότι η Ε.Ε. ήταν μια γελοιότητα ήδη από την εποχή του εμφυλίου στη Γιουγκοσλαβία, όμως στην Ουκρανία ξεπέρασε κάθε επίπεδο γελοιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου