27.11.11

Η Εξουσία των Ραντιέρηδων *

Απόσπασμα από ένα άρθρο του Paul Krugman στο Βήμα / New York Times:

"Όχι, οι μόνοι που πραγματικά ωφελούνται από τις «πολιτικές του πόνου» (εξαιρουμένης της κινεζικής κυβέρνησης) είναι οι ραντιέρηδες: οι τραπεζίτες και τα πλούσια άτομα που έχουν χαρτοφυλάκια γεμάτα ομόλογα.
Μόνον έτσι εξηγείται γιατί τα συμφέροντα των πιστωτών καθορίζουν σε τόσο μεγάλο βαθμό την πολιτική ατζέντα: πέρα από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη τάξη δίνει τα περισσότερα χρήματα στις πολιτικές καμπάνιες, είναι και η τάξη που έχει άμεση πρόσβαση στο πολιτικό προσωπικό, καθώς μάλιστα πολλοί από τους αξιωματούχους μας πηγαίνουν να δουλέψουν απευθείας γι' αυτούς, περνώντας από την «περιστρεφόμενη πόρτα» προς τον ιδιωτικό τομέα όταν φύγουν από την κυβέρνηση.
Η διαδικασία άσκησης επιρροής δεν περιλαμβάνει απαραίτητα την ωμή εξαγορά - χωρίς φυσικά να αποκλείεται η απευθείας δωροδοκία. Το μόνο που απαιτείται είναι η αντίληψη πως ό,τι είναι καλό για τους ανθρώπους με τους οποίους περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου, τους ανθρώπους που κερδίζουν τις εντυπώσεις στις συσκέψεις — αφού, διάβολε, είναι έξυπνοι, είναι πλούσιοι, και έχουν τους καλύτερους ράφτες — πρέπει να είναι καλό και για το σύνολο της οικονομίας.
Όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη: οι «φιλικές προς τους πιστωτές» πολιτικές σακατεύουν την οικονομία. Είναι ένα παιχνίδι αρνητικού αθροίσματος, στο οποίο η προσπάθεια να προστατευτούν οι ραντιέρηδες από την οποιαδήποτε ζημιά προκαλεί πολλαπλάσιες βλάβες σε όλους τους άλλους. Και ο μόνος δρόμος που οδηγεί σε μια πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας είναι να σταματήσουμε να παίζουμε αυτό το παιχνίδι."

.

Ιωάννου ο Οστεοθραύστης 1

.

Λύκοι και ύαινες

Ένα σχόλιο στην είδηση του Βήματος «Χουντο-σταγονίδια στην Ευελπίδων»:

"Λύκος, λύκος" φώναξε η ύαινα στα πρόβατα | 13:00

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη δημοκρατία δεν είναι οι οπαδοί αυταρχικών μεθόδων. Είναι οι δήθεν ‘δημοκράτες’. Είναι όλοι αυτοί οι θεατρίνοι που κάνουν κηρύγματα για τη λαϊκή κυριαρχία αλλά στην πραγματικότητα την έχουν εκφυλίσει σε μανδύα ολιγαρχικών οργίων. Το ΠΑΣΟΚ πέταξε στα σκουπίδια το προεκλογικό του πρόγραμμα και έγινε ο Δούρειος Ίππος της διεθνούς πλουτοκρατίας. Όταν ο GAP τόλμησε να ψελλίσει τη λέξη "Δημοψήφισμα" έπεσαν να τον φάνε οι υποκριτές ‘δημοκράτες’. Επί 2 χρόνια εφαρμόζονται πολιτικές εμφανέστατα αντίθετες με την πλειοψηφία του λαού, όμως οι εκλογές έχουν γίνει κάτι άυλο σαν το Άγιο Πνεύμα: όλοι μιλούν για αυτές δήθεν με σεβασμό, αλλά κανείς δεν τις βλέπει. Η σημερινή κυβέρνηση προήλθε από παζάρια σε στενό κύκλο με τον λαό εντελώς αμέτοχο -πέρα από τις διερευνητικές δημοσκοπήσεις. Και αποστολή της είναι να θυσιάσει τους περισσότερους για να σωθούν οι ολίγοι. Μέχρι τότε η δημοκρατία θα μείνει στη κατάψυξη. Ουσιαστικά το μόνο ζωντανό στοιχείο δημοκρατίας που έχει απομείνει είναι η ελευθερία έκφρασης της διογκούμενης λαϊκής οργής. Αυτό είναι και το μόνο που θα μας λείψει αν υποθέσουμε ότι οι κραυγές "λύκος, λύκος" του Βήματος είναι κάτι περισσότερο από ένα ακόμη τέχνασμα κοινωνικής μηχανικής.

Αειπα Ράταμας
.

Καταναλωτισμός και εγωισμός είναι συγγενείς *

Μου φάνηκε εντυπωσιακά παρανοϊκή είδηση και γιαυτό την αντιγράφω από το Έθνος 27.11.2011:



ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΗΣ BLACK FRIDAY
Εριξε δακρυγόνο σε άλλους πελάτες για να πάρει το XBox
Η παράδοση της ημέρας των τεράστιων εκπτώσεων που οδηγεί σε τεράστιες ουρές έξω από πολυκαταστήματα, συνδυασμένη με την κρίση, οδηγεί σε -επιεικώς- φαιδρές καταστάσεις.


Στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ μία γυναίκα που περίμενε σε ένα WalMart έρθει η επόμενη "παλέτα" με τα Xbox, συνειδητοποίησε ότι δεν πρόκειται να προλάβει και αυτή ένα κομμάτι, μόλις αυτά άρχισαν να "κάνουν φτερά".
Εβγαλε λοιπόν το σπρέι αυτοάμυνας που είχε στην τσάντα και άρχισε να ψεκάζει άλλους πελάτες, προκειμένου να φτάσει στο πολυπόθητο αντικείμενο.
Ενώ δεκάδες άτομα προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν το δακρυγόνο, αυτή ατάραχη πήρε το Xbox και πήγε στα ταμεία, πλήρωσε και αποχώρησε. Η Πυροσβεστική που επενέβη στο σημείο χρειάστηκε να δώσει πρώτες βοήθειες σε περίπου 20 άτομα, μεταξύ τους και σε παιδιά.
Αργότερα, όταν τα ΜΜΕ προέβαλαν το θέμα και έγινε γνωστό ότι η αστυνομία ερευνά το περιστατικό, η εν λόγω κυρία παρουσιάστηκε αυτοβούλως σε αστυνομικό τμήμα.
Λόγω του ότι συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από τα θύματα, δεν της απαγγέλθηκε άμεσα κατηγορία, αλλά εάν το αποφασίσουν οι εισαγγελικές Αρχές, την περιμένει κατηγορία για πρόκληση σωματικών βλαβών.
Μάλιστα, το γεγονός αυτό δεν ήταν η μόνη βίαιη πράξη που σχετίζεται με την "Μαύρη Παρασκευή, τόσο στην περιοχή όσο και γενικά στις ΗΠΑ. Στα βόρεια της Καλιφόρνια, ένας άνδρας που φόρτωνε στο αυτοκίνητό του αυτά που αγόρασε δέχθηκε επίθεση από κλέφτες, που τον πυροβόλησαν, αφήνοντάς τον σε κρίσιμη κατάσταση.
Σε άλλες περιπτώσεις, οι φύλακες χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν αυτοί δακρυγόνα σπρέι και εκκενωτές για να διαχειριστούν τα πλήθη καταναλωτών.
.

26.11.11

Φόροι, μισθοί, και φούμαρα

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του: "Τα φορολογικά έσοδα για Νοέμβρη και Δεκέμβρη προϋπολογίστηκαν στα 12 δισ. Οι μισθοί και οι συντάξεις στο Δημόσιο ανέρχονται σε 3,5-4 δισ. Άλλα 3 δισ. είναι οι επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, σύνολο 6,5-7 δισ. Συνεπώς, τα φορολογικά έσοδα φτάνουν για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις... Καμία από τις δόσεις που πήραμε, δεν πήγε σε πληρωμή μισθών και συντάξεων. Ούτε καν στα ταμεία του ελληνικού κράτους δεν έφτασαν αυτές οι δόσεις. Πήγαν κατευθείαν στην αποπληρωμή παλαιότερων δανείων, τόκων και τοκοχρεολυσίων".

Θα πει κάποιος "Πήγαν σε δάνεια που είχαμε πάρει παλιά για πληρωμή μισθών και συντάξεων". Είναι έτσι;

Αν σήμερα τα φορολογικά έσοδα υπερεπαρκούν για να καλύψουν μισθούς κ.λπ., το ίδιο βέβαια θα συνέβαινε και παλιότερα. Άρα τα δάνεια επί δανείων του παρελθόντος συμπλήρωναν τα φορολογικά έσοδα για τη κάλυψη άλλων αναγκών -π.χ. για πληρωμές ακόμη πιο παλιών δανείων, για χλιδάτους Ολυμπιακούς, για σκοτεινούς εξοπλισμούς, για τη χασούρα των τραπεζών, για χρυσοπληρωμένα έργα των εθνικών εργολάβων, και ποιός ξέρει τι άλλα.

Βέβαια με τη τρέχουσα αγωνία για το τι θα μας ξημερώσει αύριο έχουμε βάλει το χθες στην άκρη. Αλλά το ερώτημα του πώς δημιουργήθηκε τέτοιο τεράστιο χρέος είχε τεθεί από νωρίς, λίγο μετά την αιφνίδια αποκάλυψη της 'κρυφής' κρίσης. Ήδη από το καλοκαίρι του 2010 η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου πρόβαλε "το αναμφισβήτητο δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού να ενημερωθεί πώς, γιατί και με ευθύνη ποιών φτάσαμε έως εδώ" και έκανε έκκληση για συλλογή υπογραφών (μέχρι σήμερα κάπου 58,000). Φυσικά δεν έχει δοθεί τεκμηριωμένη απάντηση στο μεγάλο ερώτημα "Πού πήγαν τόσα λεφτά;". Απλά μας σερβίρουν ξανά και ξανά την παιδική δικαιολογία ότι 'τα έφαγαν οι άπληστοι κηφήνες του δημοσίου και των ΔΕΚΟ'.

Στην παρούσα φάση η ουσία είναι ότι οι τρομοκρατικοί ισχυρισμοί τύπου "δεν θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις χωρίς την 6η δόση" δεν ευσταθούν. Όπως λέει ο Τσίπρας "Ενδεχομένως [τα φορολογικά έσοδα] να μη φτάνουν για να πληρωθούν και οι τόκοι και τα χρεολύσια στους πιστωτές. Αλλά επιτέλους ας το πούνε έτσι στον ελληνικό λαό. Ότι πρέπει πάση θυσία να πάρουμε τη δόση για να μη λείψουν οι τόκοι από τους πιστωτές μας." Διότι ως γνωστόν το πόπολο μπορεί να σφίγγει το ζωνάρι, οι τζογαδόροι όχι.

Κάτι που παρέλειψε ο Τσίπρας -καθώς και πολλοί άλλοι- είναι ότι η διαβόητη 6η δόση είναι ισόποση με τα 8 δισ. ευρώ της φοροδιαφυγής που κατά Ράιχενμπαχ μπορούν να εισπραχθούν άμεσα, όπως γράφω πιο κάτω. Αλλά αν το δημόσιο κυνηγούσε αποτελεσματικά τους μεγαλο-οφειλέτες, τότε δεν θα κρεμόμαστε απελπισμένοι από τη γενναιοδωρία των 'εταίρων' μας, ούτε θα βγάζαμε στο σφυρί π.χ. το Ελληνικό για να εισπράξουμε ένα μικρό κλάσμα όσων χρωστούν οι επώνυμοι μπαταχτσήδες (μερικοί από τους οποίους δεν αποκλείεται να αγοράσουν ασημικά μας με τα χρήματα που μας χρωστούν).
.

21.11.11

10 χρόνια Αφγανιστάν

Πριν 10 χρόνια άρχισε η αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν. Λίγες μέρες νωρίτερα οι Ταλιμπάν είχαν προσφερθεί να δικάσουν τον καταζητούμενο Οσάμα Μπιν Λάντεν, αρκεί οι Αμερικανοί να τους έδιναν τις αποδείξεις της ενοχής του. Οι προασπιστές του διεθνούς δικαίου αρνήθηκαν την προσφορά και προτίμησαν να κάνουν τη δουλειά με τον δικό τους τρόπο.

Διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία 8.10.2001, μια μέρα μετά την έναρξη της επίθεσης: 
"Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης χαρακτήρισε την αμερικανική απάντηση «αναπόφευκτη». «Οσοι σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους, οφείλουν να λογοδοτήσουν» είπε. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα πολεμά την τρομοκρατία μαζί με τους συμμάχους της στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Εχουμε ζητήσει -πρόσθεσε- να χτυπηθούν συγκεκριμένοι στόχοι και γι' αυτό με διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τσένι, που επικοινώνησε μαζί μου». Και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρχουν θύματα στον άμαχο πληθυσμό.
Ο κ. Σημίτης είπε ότι η Ελλάδα έχει παράσχει διευκολύνσεις στους συμμάχους της, κυρίως με την παραχώρηση αεροδρομίων, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «δεν θα χρειαστεί να δώσουμε καμία περαιτέρω βοήθεια»
...Αναμενόμενη και ανάγκη παραδειγματικής τιμωρίας χαρακτήρισε την αμερικανική επίθεση στο Αφγανιστάν ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και είπε ότι καλύπτεται τόσο από τον ΟΗΕ όσο και από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Από την Κοπεγχάγη, όπου βρισκόταν χθες ο κ. Παπανδρέου, είπε ότι «τη δράση αυτήν, την παραδειγματική τιμωρία των δραστών εξ αιτίας των οποίων σκοτώθηκαν πάνω από επτά χιλιάδες άνθρωποι στις ΗΠΑ [ακριβέστερα 2,996], την αιτιολογήσαμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και εντάσσεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας και της πάγιας αρχής των Ηνωμένων Εθνών για αυτοάμυνα».
...«Νόμιμο μέσο απάντησης απέναντι στην τρομοκρατία», χαρακτήρισε χθες την επίθεση στο Αφγανιστάν ο Ακης Τσοχατζόπουλος από τα Γιάννενα.
Υποστήριξε ότι σκοπός της επίθεσης είναι «να προστατευθεί ο λαός του Αφγανιστάν με τρόφιμα και όλα εκείνα τα μέσα, τα οποία στερήθηκε τον τελευταίο καιρό και συγχρόνως οι υποστηρικτές της τρομοκρατίας και οι ίδιοι οι τρομοκράτες να αντιμετωπιστούν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο».
...Αλληλέγγυα στην επίθεση εναντίον των Ταλιμπάν, δήλωσε η Ν.Δ. με δήλωση του εκπροσώπου της Θόδωρου Ρουσόπουλου. Οπως είπε χθες βράδυ, η Ν.Δ. είναι αλληλέγγυη στην κοινή προσπάθεια για την οριστική εξάλειψη της τρομοκρατίας. «Ο αγώνας για το ξερίζωμά της θα είναι αποτελεσματικός, αν με την αποφασιστικότητα συνυπάρξουν η σύνεση και η λογική. Και αν μεταξύ των άλλων διασφαλισθεί στο μέτρο του δυνατού, η ακεραιότητα των αμάχων», δήλωσε επίσης ο κ. Ρουσόπουλος."

Αυτές οι κορώνες ακούστηκαν το 2001. Από τότε έχουν σκοτωθεί κάπου 4,500 Δυτικοί 'εκδικητές', 9,500 Αφγανοί στρατιώτες, 39,000 Ταλιμπάν, και 14-34,000 άμαχοι [Wikipedia], δηλαδή 22 με 29 φορές περισσότεροι από τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.
Μόλις 4 μήνες μετά την 'βεβαιότητα' του Σημίτη για "καμία περαιτέρω βοήθεια", η Ελλάδα έστειλε κι αυτή ένα λόχο Μηχανικού και άλλες δυνάμεις με την επωνυμία ΕΛΔΑΦ (κόστος μόνο το 2006 23.8 εκατομμύρια ευρώ).
Μετά από αναζήτηση 10 ετών, ο κακός Οσάμα τιμωρήθηκε à l'américaine και το σώμα του δόθηκε στα σκυλόψαρα με όλους τους λατρευτικούς τύπους.

Σήμερα, η κατάσταση είναι κάπως έτσι:

.

20.11.11

Η κερδοφόρος πληκτρολόγηση

Γράφει η Καθημερινή: "Καθημερινά κινούνται κεφάλαια που ξεπερνούν τα 100 τρισ. δολάρια."
Αν το νούμερο είναι σωστό, τότε πρόκειται για χρήμα ασύλληπτου μεγέθους που διακινείται εικονικά ανά τον κόσμο μέσω του internet.
Στην πορεία κάποιοι που πατούν τα σωστά κουμπιά παίρνουν κάτι για τον κόπο τους και γίνονται πλούσιοι.
Ας κάνουμε ένα μικρό υπολογισμό, υποθέτοντας για προμήθεια 0.5%, δηλαδή περίπου όσο χρεώνουν οι ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρίες που συμμετέχουν στο σύστημα κερδοφόρου πληκτρολόγησης.
Αυτό το μικρό ποσοστό μας δίνει ημερησίως προμήθειες ύψους 500 δισ. δολαρίων -ποσό που υπερκαλύπτει το συνολικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
Μόνο σε ΜΙΑ μέρα.
Το κολοσσιαίο χρέος των ΗΠΑ (9.1 τρισ. δολάρια) θα χρειαζόταν κάτι παραπάνω για να καλυφθεί: 3 εβδομάδες.

Ναι, "λεφτά υπάρχουν" και μπορούν να λύσουν εύκολα πολλά τοπικά και παγκόσμια προβλήματα, όπως έχει επισημάνει ο καθηγητής του GAP Richard Wolff.
Αλλά αν καθόντουσαν όλοι στο τραπέζι για να φάνε, τότε ποιός θα μαγείρευε και ποιός θα έπλενε τα πιάτα;

ΥΓ Το κίνημα Robin Hood Tax εκτιμά ότι με ένα φόρο 0.05% (μισό χιλιοστό) στις παγκόσμιες συναλλαγές θα προκύπτουν κάπου 300 δισ. ευρώ τον χρόνο.
.

19.11.11

Ξεπούλημα ναι, εισπράξεις φόρων όχι

Διαβάζουμε στο Βήμα«Στον προϋπολογισμό του 2012 προβλέπονται η επιβολή πρόσθετων φόρων 3,6 δισ. ευρώ και νέες περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου άνω των 6,1 δισ. ευρώ.» Επιπλέον, όπως γράφει το RED «Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2012 που περιλαμβάνεται στο νέο προϋπολογισμό προβλέπει έσοδα €9,3 δισ.»

Αλλά ταυτόχρονα διαβάζουμε στην πρόσφατη έκθεση Ράιχενμπαχ«η Ελλάδα καταγράφει απώλειες 60 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή και μπορούν άμεσα να εισπραχθούν φόροι 8 δισ. ευρώ.» Υπόψη ότι η περιβόητη '6η δόση' που προκάλεσε τις πρόσφατες πολιτικές αναδιπλώσεις είναι επίσης 8 δισ.

Με άλλα λόγια, νέοι φόροι, περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις θα δώσουν λιγότερα οφέλη στο δημόσιο ταμείο και θα μπορούσαν να μειωθούν σημαντικά ή και να αποφευχθούν εντελώς αν το κράτος έκανε στοιχειωδώς τη δουλειά του και μάζευε τους φόρους που του χρωστάνε ήδη! Αντί για αυτό όμως, ετοιμάζονται πρόσθετοι φόροι μαζί με μεγαλεπήβολα σχέδια για εκποίηση διαφόρων δημοσίων φιλέτων στις αδημονούσες ύαινες.

Το υποτονικό ενδιαφέρον για την αυτονόητη και απλούστατη λύση της είσπραξης παλαιών φόρων αντί για την επιβολή νέων προκαλεί την υποψία ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ έχει πραγματική πρόθεση να θίξει τους μεγαλο-μπαταχτσήδες. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα απλά νούμερα.

Έτσι τα χαμηλά εισοδήματα απειλούνται π.χ. με κόψιμο ρεύματος αν δεν πληρώσουν τα 300 ή 3,000 ευρώ του έκτακτου φόρου, ενώ αντίθετα οι χρόνιοι μεγαλοφειλέτες των εκατομμυρίων 'τιμωρούνται' με διακριτική δημοσιοποίηση των ονομάτων τους. Οι πρόσφατες διώξεις 4-5 επωνύμων μετά από δύο χρόνια στείρου μπλα-μπλα περί 'κρίσης' δεν αρκούν για να αποδείξουν ότι η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών είναι ουσιαστικός στόχος και όχι ένα βολικό πρόσχημα για την εξαθλίωση των πολλών, την ύφεση της οικονομίας, και το ξεπούλημα της κοινής περιουσίας μας με μάσκα τη ταμπέλα ‘Αναδιάρθρωση’.

Ή μήπως υπάρχει άλλη εξήγηση αυτής της παράδοξης τακτικής;
.

18.11.11

Είναι καιρός να γνωριστούν οι θάλασσες με τους κινδύνους *

Ένα κείμενο που το παραθέτω αυτούσιο όχι μόνο για το ΤΙ λέει αλλά και ΠΟΙΟΣ τα λέει.
Έχω τονίσει μερικά σημεία του μακροσκελούς κειμένου που με εντυπωσίασαν:

Είναι καιρός να γνωριστούν οι θάλασσες με τους κινδύνους


Του Κώστα Χατζή (πρώην υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, τ. υποστηρικτής του Α. Σαμαρά)


Θα δημοσίευα αυτή την επιστολή με την προκήρυξη εθνικών εκλογών στην, υπό Κατοχή, ελληνική Επικράτεια. Ύστερα, όμως, από το τελευταίο πραξικόπημα, την μετατροπή του Συντάγματος σε χαρτί τουαλέτας και τα καραγκιοζιλίκια που τη συνόδευσαν, κάθε ημέρα σιωπής θεωρώ ότι αυξάνει τη συνενοχή μου και με απομακρύνει από την συνείδησή μου. Είναι σκληρό να συντάσσεις ένα κείμενο που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα γράψεις. Πόσο μάλλον όταν πριν 2 χρόνια ήσουν ο συντάκτης μιας επιστολής νέων που καλούσαν τον Αντώνη Σαμαρά να αναγεννήσει την Πατρίδα και την Παράταξή του. Αλλά, όπως είπε και ο ίδιος, «δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μία ακρωτηριασμένη συνείδηση».


Τον τελευταίο 1,5 χρόνο παρακολουθούμε τη μακροβιότερη θεατρική παράσταση που έχει παιχτεί στην ψευδεπίγραφη Μεταπολίτευση. Με στόχο την υποταγή του ελληνικού λαού στις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων και της παγκόσμιας Νέας Τάξης, τα δύο κόμματα, με τη συνέργεια ή την ανοχή των υπολοίπων, σκηνοθέτησαν τη φαρσοκωμωδία του Μνημονίου, γνωρίζοντας τις τραγικές συνέπειές του και την απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας. Της εθνικής ανεξαρτησίας που θυσιάζεται στο βωμό 7 τραπεζών που διοικούν τον κόσμο και μετονομάστηκαν σε «αγορές» για να μην τις αναγνωρίζουν οι πολίτες (Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Merrill Lynch, Morgan Stanley, UBS). Βέβαια, για την εθνοπροδοτική, εμετική μαριονέτα που έπαιζε το ρόλο του Πρωθυπουργού και ονομάζεται Γιώργος Παπανδρέου, κάτι τέτοιο ήταν απολύτως αναμενόμενο. Λιγότεροι, όμως, φαντάζονταν ότι στο έργο ξεπουλήματος της εθνικής μας υπόστασης θα είχε συμπρωταγωνιστή τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον οποίο έπαιξαν «τον κακό και τον καλό μπάτσο», τον κακό που φέρνει τα μνημόνια και τον καλό που υποδύεται ότι δεν τα θέλει. Γιατί οι μάσκες της προδοσίας δεν έπεσαν με τη συγκυβέρνηση. Είχαν πέσει πολύ νωρίτερα :


15.11.11

Υπομονή ή φορμάρισμα του δίσκου;

Ας υποθέσουμε ότι ο υπολογιστής σας έχει πρόβλημα: Έχει διάφορους ιούς, πολλά bad sectors, ένα κάρο άχρηστα πράγματα στο registry. Έτσι σέρνεται όλο και πιο πολύ και κάθε τόσο κολλάει.

Έχετε δύο επιλογές:
  • Η μία είναι να κάνετε υπομονή, και να βρείτε κάποια αποτελεσματικά προγράμματα που θα διορθώσουν τουλάχιστον μερικά από τα κακά. Θα πάρει βέβαια κάποιο χρόνο και χρήμα για να αγοράσετε τα απαραίτητα ιατρικά και να τα εφαρμόσετε, αλλά οι ειδικοί που τα πουλάνε βεβαιώνουν ότι έτσι θα βελτιωθεί η κατάσταση.
  • Η άλλη λύση είναι να φορμάρετε τον δίσκο μόνοι σας, χωρίς να αγοράσετε κανένα γιατροσόφι. Θα χρειαστεί η επανεγκατάσταση πολλών προγραμμάτων που θα σας πάρει επίσης κάποιο χρόνο, αλλά μετά ο υπολογιστής θα τρέχει χωρίς καθυστερήσεις και άλλα προβλήματα.
Εσείς ποιά λύση θα διαλέγατε;

Αποφασίστε, και μετά κάντε το ίδιο ερώτημα όχι για τον υπολογιστή σας αλλά για το δίλημμα 'ευρώ ή δραχμή'.
.