29.9.13

Για φαλακρούς *

Πηγή
Ενόψει του χειμώνα, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ λανσάρει μια ενδιαφέρουσα ιδέα για λίγη ζεστασιά στα φαλακρά κεφάλια...

Για το δημοκρατικό θέατρο *

Του Γιάννη Ιωάννου

Σχόλιο αναγνώστη στο άρθρο του Νίκου Κωνσταντάρα "Μετά τις συλλήψεις, το μεγάλο στοίχημα" στη Καθημερινή 28.9.2013:

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! Το στοίχημα χάθηκε εδώ & 39 χρόνια & εσείς παριστάνετε τι ακριβώς? Αν το πρόβλημα της Δημοκρατίας είναι η Χ.Α. τότε σήμερα ξέρουμε ακριβώς την αιτία της παρακμής που βιώνουμε. 10 ημέρες τώρα έχει στηθεί το σύστημα που οδήγησε τη χώρα στη δημοσιονομική κρίση & έχει επικεντρώσει την προσοχή του στην παράταξη που ταρακούνησε από τις θέσεις τους την πραγματική μαφία της χώρας. Ειδικά όταν ακούσαμε & τις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, κόντεψα να πέσω από την καρέκλα από τα γέλια. Και δίκιο να έχουν... μπροστά στις πρακτικές που ακολούθησε η ΠΑ.ΣΟ.Κ-ο-Νεοδημοκρατία μέσα από τα δημόσια έργα & τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα ποσά που ίσως διαχειρίστικαν οι χρυσαυγίτες μοιάζουν με πενταροδεκάρες. Σε λίγο θα μας πείτε πως έβγαλαν περισσότερα από τα 160 εκατομμύρια ευρώ που ΔΕΝ εχουν βρει ακόμα & αφορούν ΜΟΝΟ τον Τσοχατζόπουλο (δηλώσεις των Εισαγγελικών αρχών). Τον Λαλιώτη τον θυμάστε? Τον Ρουσσόπουλο? Τον αδερφό του Παπανδρέου? Τον Μειμαράκη? Τον Τσουκάτο? Τον Μαντέλη? Αυτοί δε συγκροτούν κομματική συμμορία με σκοπό την υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος? Αυτοί που διόριζαν διεφθαρμένους που απαξίωναν τις δημόσιες υπηρεσίες δεν είναι εγκληματική συμμορία? Δάκρυσα από τα γέλια όταν άκουσα για τους Δικαστικούς. Ξύπνησαν από τον λήθαργο & μπροστά στην απειλή της εγκληματικής συμμορίας έδρασαν αποφασιστικά. Πείτε μου όμως super-ήρωες όταν ο Γ.Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ & είπε πως η χώρα βασανίζεται από την διαφθορά, τι κάνατε? Βγάλατε το βαλιτσάκι της ΕΥΠ. Σσσσσσσσς..... δεν ασχολούμαστε με αυτά τώρα. Τώρα κερδίζεται το στοίχημα της πραγματικής πολιτικής μαφίας. Πρέπει να αφαιρέσουν από την κοινωνία την αντίδραση. Ή θα ψηφίζουμε τους πολιτικούς άθλιους που μας διαχειρίζονται από το 1974 ή μπορούμε απλά να ρίχουμε λευκό ή άκυρο για να εκλέγονται πάλι οι ίδιοι. Πόσο γέλασα όταν είδα τα ίδια πρόσωπα που προκάλεσαν την πολιτική εκτροπή - Κωνσταντόπουλος, Λοβέρδος, Μπακογιάννη, Μητσοτάκης κλπ - να μιλούν για την ευθύνη της Δημοκρατίας. Δεν απευθύνομαι στον αρθρογράφο - αυτός έχει διαλέξει τον εργοδότη του - απευθύνομαι σε όσους έχουν ακόμα λογική. Αν θεωρείτε πως με την Χ.Α, η πολιτεία μας αντιμετώπισε αυτούς που μας οδήγησαν στο σήμερα, τότε καλύτερα να σκίσουμε τις ταυτότητες μας. Μετά την Χρυσή Αυγή η μόνη μας επιλογή είναι να καταρρεύσει το πολιτειακό σύστημα που μας διαχειρίζεται. Δυστυχώς σήμερα λάβαμε ΤΗΝ πλέον επίσημη απόδειξη πως υπάρχει πολιτική μαφία, πολιτική διαφθορά & πως οι Δικαστές πράττουν κατ εντολή. Ζήτω το 1974. Όσο για τον Antonis.... πάει America για τον επόμενο κύκλο εντολών. Να μας ζήσει η Δημοκρατία της πολιτικής αλητείας
Σχολίασε ο/η Νίκος Χαράλαμπος Νικολούτσος | 14:56:37, Σεπτέμβριος 28th, 2013

Και ένα σχόλιο από άλλο αναγνώστη:

Κύριε Νικολούτσο, συμφωνώ 100% μαζί σας. Νιώθω ότι είμαστε ανυπεράσπιστοι και αδύναμοι μπροστά στο ´ σύστημα ´. Ακόμη και η ψήφος, το μόνο μας όπλο, καταστρατηγήθηκε. Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς όσα λένε οι κακούργοι που χρεοκόπησαν τη χώρα;
Ήξερα ότι είχαμε μια μορφής χούντα, ένα φεουδαρχικό σύστημα όπου κάποιες οικογένειες διοικοούν τη χώρα. Αλλά πίστευα ότι υπήρχαν κάποια όρια. Τώρα συνειδητοποιώ ότι το σύστημα είναι αδίστακτο και πανίσχυρο. Πώς νικιέται;
Σχολίασε ο/η Fgi | 18:09:30, Σεπτέμβριος 28th, 2013

15.9.13

Κοινοβουλευτικό θέατρο σκιών


Βίντεο από μια ψηφοφορία στην Βουλή με βουλευτές-φάντασμα.
Πριν κάνει τον καραγκιοζοπαίκτη που παίζει όλους τους ρόλους, ο πρόεδρος της συνεδρίασης δηλώνει ότι αυτή η διακωμώδηση των θεσμών γίνεται "για να είμαστε τυπικά εντάξει".
2 από τους 3 παρόντες "εκπροσώπους μας" σιωπούν, μετρώντας ίσως τα επιδόματα που τους φέρνει η συμμετοχή σε θεατρικές επιτροπές σαν αυτή...

11.9.13

Ρίγος και νεκροφάνεια *


Ένα σχόλιο αναγνώστη στο άρθρο "Μαζί στις ευρωεκλογές – γιατί όχι;" του Στέφανου Κασιμάτη για εκλογική σύμπραξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ:

Και μαζί να κατέβουν, και χώρια, και ανάκατα και όπως λάχει, το φούμο μαύρο και πηχτό θα πάει σύννεφο.
Ιδίως στις Ευρωεκλογές, όπου δεν πιάνουν εκβιασμοί για 'κίνδυνο της πατρίδας', και άλλες ανάλογες παπαροαλητείες, η Χρυσή Αυγή θα πάρει ποσοστά που οι 'καθώς πρέπει' θα τρίβουν τα μάτια τους.
Ακόμη και το συνοθύλευμα του Σύρριζα θα πάρει τα πάνω του.
Ομως το μεγάλο μπράφ θα το κάνει το γλαρό μάτι του Μιχελο-φύρερ, και δικαίως : Είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή που εγγυάται ... ρίγος. Από ρίγος αναγούλας έως ρίγος τρόμου, εξαρτάται από το νετελικάτο της αισθητικής και τον βαθμό κοινωνικής δειλίας.
Πρέπει πάση θυσία να δοθεί στα 'αστικά', 'καθως πρέπει', κόμματα να καταλάβουν ότι μόνο ώς αστικά κόμματα δεν συμπεριφέρονται. Το νομικό πλάισιο που έχτισαν, ιδιαίτερα μέσα στο 2013, εργαζόμενοι σε ρόλο μεταφραστή κάτω από Γερμανούς, Δανούς, Γάλλους , ακόμη και Ιρλανδούς γραφειοκράτες, απέχει παρασάγκας από κράτος δικαίου, και δή αστικό κράτος δικαίου.
Αν το ΚΚΕ ήταν ζωντανό και όχι μουμιοποιημένο, θα άξιζε ένας 'γύρος του χορού' με τους 'καταραμένους', μόνο και μόνο γιά να πάρει το μήνυμα η νέα γεννιά ΤΑ ( Ταγματο-αλητών) ότι δεν πάει άλλο. Δυστυχώς ο Κουτσούμπας έχει πέσει σε νεκροφάνεια. Οπότε δεν μένει πρός το παρόν παρά ο Φύρερ. Τι να κάνουμε? πολιτική γίνεται μόνο με τις διαθέσιμες επιλογές !!!

Σχολίασε ο/η gkam | 11:05:46, Σεπτέμβριος 11th, 2013