10.10.11

Σκνίπες και σφήκες

Διαβάζουμε συχνά ότι στην Ελλάδα δεν παράγουμε τίποτε τόσα χρόνια και ότι ζούμε με τα δάνεια που μας δίνουν οι κουτόφραγκοι. Μας λένε επίσης ότι σπαταλήσαμε τα δανεικά σε υπερβολικούς μισθούς και συντάξεις, συντηρώντας έναν ξέφρενο καταναλωτισμό και εισάγοντας πολλαπλάσια όσων εξάγουμε.

Η κυβέρνηση μας είπε ότι εντόπισε πού πήγαν τα λεφτά των δανείων: πήγαν στα επιδόματα και τις υπερωρίες που σφετερίστηκαν μερικά εκατομμύρια κηφήνων, γι' αυτό και με διάφορες φαεινές επινοήσεις τους αναγκάζει τώρα να επιστρέψουν τα κλεμμένα.

Από την άλλη διαβάζουμε ότι "200 έως 300 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν φυγαδευτεί από Έλληνες στο εξωτερικό",  το δε Spiegel εκτιμά ότι αυτές οι καταθέσεις φτάνουν τα 600 διεσεκατομμύρια.
Άραγε από πού προήλθαν τόσα λεφτά?

Με βάση το "δεν παράγουμε τίποτε - ζούμε με δανεικά", η εξήγηση είναι εύκολη: αυτά τα χρήματα προέρχονται από τα δάνεια που "φάγαμε μαζί"!
Αλλά τόσα δισ. στο εξωτερικό είναι μάλλον απίθανο να προέρχονται από μισθωτούς και συνταξιούχους, όσα κι αν άρπαξαν.
Προφανώς αντιστοιχούν στο μερτικό κάποιων άλλων κομπιναδόρων που έκαναν χοντρό πλιάτσικο στα δάνεια της χώρας των κηφήνων.

Να λοιπόν που όσοι καλλιεργούν τις αυτοενοχές "δεν παράγουμε τίποτε, είμαστε άχρηστοι" βρήκαν άθελά τους ένα μεγάλο μέρος των κλεμμένων δανείων!
Άραγε θα ασχοληθεί η κυβέρνηση με την επιστροφή και αυτών των κλοπιμαίων?
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου