6.1.09

Το θέατρο των οργασμών

Αυτές τις μέρες ακούμε ένα σωρό δηλώσεις και ευχές για ένα (προσωρινό) τέλος στη σφαγή της Γάζας.
Ακούμε για συνεχή "διπλωματικό οργασμό", για διάφορους επίσημους να γυροφέρνουν στη Μέση Ανατολή, για τον ΟΗΕ να συνεδριάζει μάταια ξανά και ξανά, ακούμε και τις ανθρωπιστικές κορώνες των δικών μας διπλωματών.
Δυστυχώς όμως "η διπλωματία απέτυχε" μας λέει συντετριμμένος ο Χαβιέ Σολάνα (αυτός που από σφοδρός πολέμιος του ΝΑΤΟ έγινε γενικός γραμματέας του).
Όταν πριν 10 χρόνια η 'διπλωματία' του Ραμπουγιέ είχε κι αυτή αποτύχει, ο κ. Σολάνα πρωτοστάτησε στη 'διπλωματία' των βομβαρδισμών για να λήξει η φοβερή 'γενοκτονία' στο Κόσοβο.
Όμως άλλο οι Αλβανοί του Κοσόβου και άλλο οι Παλαιστίνιοι της Γάζας, όπως άλλο η Σερβία και άλλο το Ισραήλ.
Γι' αυτό σήμερα, ό,τι κι αν λένε μπροστά στις κάμερες, ο κ. Σολάνα και οι όμοιοί του δεν σκοπεύουν να επέμβουν δυναμικά για να πείσουν τους Ισραηλινούς να ηρεμήσουν λίγο.
Η δήλωση "η διπλωματία απέτυχε -sorry" μαζί με τους πολυδιαφημισμένους 'διπλωματικούς οργασμούς' αρκούν για να δώσουν μια ανθρωπιστική μάσκα που θα ξεγελάσει ξανά την ευκολόπιστη 'διεθνή κοινότητα', κρύβοντας την επιλεκτική ανεπάρκεια των χρυσοπληρωμένων αρχόντων μας πίσω από ένα υποκριτικό "κανουμε ό,τι μπορούμε" [δείτε εδώ].
Έτσι λοιπόν οι 'Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις' έχουν άνετη πίστωση χρόνου για να συνεχίσουν ανενόχλητες την ισοπέδωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης της Γάζας.

Βάζω στοίχημα ότι τελικά αυτό το θέατρο των 'διπλωματικών οργασμών' θα καρποφορήσει μόνο όταν οι Ισραηλινοί ολοκληρώσουν τους στόχους της επίθεσής τους (συγγνώμη, της 'άμυνάς' τους) -εκτός αν τυχόν προκύψουν απροσδόκητες δυσκολίες, σαν αυτές στον Λίβανο το 2006, οπότε ο ανθρωπισμός τύπου Σολάνα θα αξιοποιηθεί για να σωθούν τα προσχήματα...
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου