3.8.10

Οι αλλαγές και η αλήθεια

[γράμμα προς την Καθημερινή, 2.8.10]

Το κύριο άρθρο της 2.8.10 ‘Οι αλλαγές και η αλήθεια’ μου προκάλεσε μια έκπληξη με την φράση «Οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν πως κάθε εκατομμύριο ευρώ που πηγαίνει στη μαύρη τρύπα του ΟΣΕ στερεί από τα παιδιά τους καλύτερα πανεπιστήμια και από τους ίδιους σύγχρονα καλοδιοικούμενα νοσοκομεία».

Είχα την εντύπωση ότι η εφημερίδα σας υποστηρίζει τη λύση των προβλημάτων στην παιδεία και την υγεία με την απαγκίστρωσή τους από το κράτος. Ωστόσο στο άρθρο σας δίνετε την εντύπωση ότι θέλετε το δημόσιο να παρέχει καλύτερη χρηματοδότηση σε αυτούς τους δύο τομείς, εξοικονομώντας χρήματα από τον ΟΣΕ.

Αυτό νομίζω ότι προκαλεί σύγχυση για τις πάγιες αρχές σας, γι’ αυτό θα πρέπει να διευκρινίσετε ότι εξακολουθείτε να είστε υποστηρικτές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε κάθε τομέα, χωρίς οποιαδήποτε ανάμιξη του δημοσίου.

Επιπλέον, χρειάζεται η διαβεβαίωση ότι το ενδιαφέρον σας για τη δημόσια σπατάλη θα περιοριστεί στις ΔΕΚΟ και δεν θα επεκταθεί στις προμήθειες, τις οικονομικές ατασθαλίες, τις καταχρήσεις, και τις συναφείς μαύρες τρύπες, έστω κι αν επίσης «στερούν πανεπιστήμια και νοσοκομεία από τους Έλληνες πολίτες». Αυτό θα καθησυχάσει όσους ασχολούνται με τον συγκεκριμένο σφριγηλό τομέα της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, η οποία πρέπει να παραμείνει ανεπηρέαστη για χάρη αυτού που αποκαλείτε «συμφέρον του τόπου».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου