27.3.12

Πάμε στοίχημα?




"Κλείδωσαν οι εκλογές για τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου" ανακοινώνει ο Σκάι. "Στις 6 Μαΐου οι εκλογές στην Ελλάδα" προφητεύει το Reuters. Ωστόσο αναρωτιέμαι: Άραγε θα επιτραπούν οι εκλογές παρά τα όσα δείχνουν όλες οι (φανερές και μη) δημοσκοπήσεις?

Ας μη ξεχνάμε ότι η "εκτροπή" του 1967 έγινε ένα μήνα πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές όπου το φαβορί ήταν η Ένωση Κέντρου, ούτε καν η ΕΔΑ. Εδώ έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε ότι ο πρώτος πρόεδρος της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας μας Κ. Τσάτσος (τι ειρωνεία!) έλεγε λίγο καιρό πριν: "Εισηγούμεθα, λοιπόν, παρεκτροπήν από το πολίτευμα και μίαν προσωρινήν δικτατορίαν -ίσως ενός έτους."

Απαντώντας ο σοφός Καραμανλής παρατηρούσε: "Εχει δημιουργηθεί κρίσις νομιμότητος, εφ' όσον καλώς ή κακώς πιστεύεται, ότι η επικράτησις ωρισμένης πολιτικής παρατάξεως θα έχει ως αποτέλεσμα την ανατροπήν των πάντων. Υπό τας συνθήκας όμως αυτάς, όπως το λέγει η λογική και το διδάσκει η Ιστορία, ομαλή δημοκρατική εξέλιξις αποκλείεται. Γιατί είναι φυσικόν ν' αντιδράσουν, πριν παραδοθούν, και το καθεστώς και εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι απειλούνται." [αποσπάσματα από το άρθρο της Ελευθεροτυπίας στις 21.4.2009 "Ποιοι ήθελαν το 1967 εκτροπή και όχι εκλογές"]

Λοιπόν τι λέτε, θα γίνουν εκλογές στις 6 ΑΥΤΟΥ του Μαΐου???


ΥΓ 
Ένα σχόλιο της φίλης μου Στέλλας, μου υπέδειξε πώς μπορεί να γίνει μια 'εκτροπή' για αναβολή των εκλογών σε μια 'δημοκρατική' χώρα της εξίσου 'δημοκρατικής' ΕΕ, όπου τα τανκς έχουν ξεπεραστεί από πιο ραφινάτες μεθόδους πολιτικού ελέγχου:
Με την πίεση να αυξάνεται σε πολλά μέτωπα σαν 'τεστ αντοχής' διαφόρων κοινωνικών ομάδων, κάποια από αυτές θα προκαλέσει μια αυθόρμητη έκρηξη όπως π.χ. τον Δεκέμβριο του 2008, η οποία θα δώσει βέβαια χρυσή αφορμή για "συνθήκες έκτακτης ανάγκης"...

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου