3.6.13

Μα τι λαλάκες *



Με αφορμή το άρθρο "Η Συγγρού θα γίνει ξανά αστική λεωφόρος" της Καθημερινής 1.6.2013, ο Alexandris σχολιάζει στο skyscrapercity.com:

"θα κλείσουν οι υπόγειες και θα μειωθεί η ταχύτητα αυτοκινήτων σε εκείνη που επιβάλλεται σε αστικές περιοχές."
Μα τι ΛΑΛΑΚΕΣ θέε μου !!!
Η μόνη σωστή λεωφόρος που διαθέτει η Αττική και που ενώνει μάλιστα το κέντρο με την παραλία και το λιμάνι του Πειραιά, και θα μειωθεί η ταχύτητα της, απο το αστρονομικό όριο των 90 χιλιομέτρων  σε αυτο που επιβάλλεται σε αστικές περιοχές δηλαδή πόσο ;;; 60 χλμ ;;;
Όχι ρε'σεις. Προτείνω να την πεζοδρομήσετε όλη την Συγγρού να τελειώνουμε.
Απο Πρώτο Θέμα:
"Σήμερα, τα αυτοκίνητα την Λ. Συγγρού την διασχίζουν με ταχύτητες εθνικού οδικού άξονα που ξεπερνούν τα 120 χιλιόμετρα. Στόχος της προτεινόμενης προκαταρκτικής μελέτης που εκπόνησε το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με τις αρχιτεκτονικές σχολές του Στρασβούργου και του Παρισιού είναι η μείωση κατά 50% της ταχύτητας των ΙΧ, περιορισμός των λωρίδων κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα ώστε να δοθεί χώρος για χρήσεις πεζών και ποδηλάτων, γκρέμισμα των ανισόπεδων κόμβων κατά μήκους του οδικού δικτύου, δραστικό περιορισμό της παρόδιας στάθμευσης και τοποθέτηση φαναριών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας."
Ρε θεοπάβαλοι  Το μαμημένο το Στρασβούργο και το μαμηνένο το Παρίσι δεν έχουν μονο ΕΝΑΝ δρόμο, μονο ΕΝΑΝ οδικό άξονα που εξυπηρετεί τα εκατομμύρια ι.χ.
Έχουν πολλές μεγάλες οδικές αρτηρίες για να ενώνουν διάφορα σημαντικά μέρη, των πόλεων τους.
Επίσης έχουν και ένα δίκτυο μετρό, που πάει παντού οπότε δεν χρειάζεται να πάρεις το αμάξι για να κινηθείς στην πόλη.
Στην Ελλάδα όμως ρε ΘΕΟΠΑΛΑΒΟΙ, δυστυχώς έχουμε μόνο ΕΝΑΝ δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και με επαρκείς λωρίδες, για να ΕΝΩΝΕΙ το κέντρο της Αθήνας με το δευτερο κέντρο της Αττικής. Φτιάξτε λοιπόν της Βουλιαγμένης με νησίδες στη μέση, με δέντρα και ποδηλατόδρομους.
Αφήστε τον μοναδικό δρόμο ως ΔΡΟΜΟ. Τον μοναδικό ισιο, ευθύ, μεγάλο, δρόμο της πόλης, και αν θέλετε ντε και καλά να τον αλλάξετε, αλλάξτε για αρχή καμια λάμπα φωτισμού, που είναι θεοσκότεινα το βράδυ, φυτέψτε κανα θάμνο στις νησίδες που μας στραβώνουν τα φώτα των αυτοκινήτων απο την αντιθετη μεριά, (ανοιγουν και την μεγάλη σκάλα αφου δεν ανάβουν οι περισσότερες στύλες της Συγγρού πανάθεμά σας) κλείστε καμια τρύπα στο οδόστρωμα, και μετά τα συζητάμε.
ΕΛΕΟΣ !!!!!!!!!!!!!
__________________________________

Από την πλευρά μου, αναρωτιέμαι απλά αν η ομάδα των μελετητών περιλάμβανε και κάποιον κυκλοφοριολόγο...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου