23.5.13

Πόσο βιώσιμη είναι η μιζέρια; *

Λεπτομέρεια: η πόρτα είναι κλειστή.
Ένα αιχμηρό σχόλιο αναγνώστη της Καθημερινής 23.5.2013:


Αυτό που δεν έχετε κατανοήσει, εσείς που προπαγανδίζετε σταθερά & μεθοδικά μία στάση υπέρ της όποιας βιωσιμότητας του χρέους, είναι πως χωρίς παραγωγικό ιστό, το χρέος δε θα υποχωρήσει & η πολιτεία θα παραμείνει σε αυτή την αρρωστημένη σχέση εξάρτησης.
Είτε σας αρέσει είτε όχι ουδείς στην Ευρώπη εδώ & δεκαετίες αλλά πολύ περισσότερο τα τελευταία χρόνια μίλησε ποτέ για παραγωγική ανάπτυξη.
Και γιατί άλλωστε? Άλλο η Γερμανική βιομηχανία & άλλο η Ελληνική μιζέρια.
Και όλες αυτές οι "επενδύσεις" δεν αφορούν την παραγωγή αλλά τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν ξένοι & έχουν την Ελλάδα ως ενδιάμεσο προορισμό.
Ανά πάσα στιγμή μπορεί αυτό να αλλάξει. Δε το λέω εγώ αλλά η οικονομική ιστορία.
Αυτού του είδους επενδύσεις αποτελούν τα εργαλεία & όχι την παραγωγική υποδομή. 

Η χώρα αιμορραγεί με τους νέους επιστήμονες να εξαφανίζονται στο εξωτερικό για να μη χάσουν τα παραγωγικά τους χρόνια & με τους ανέργους να έχουν αφεθεί στα χέρια χυδαίων υπανθρώπων που τους λένε "καλύτερα να λαμβάνεις 500 ευρώ από το τίποτα" αδιαφορώντας για το πως αυτοί οι άνθρωποι θα επιβιώσουν με τις οικογένειες τους.
Πλέον ακούγεται η φράση "τι να κάνεις οικογένεια αφού δε μπορείς να τη ζήσεις".

Δεν υφίσταται το βιώσιμο χρέος ανώνυμε αρθρογράφε όπως δεν υφίσταται η ανάπτυξη. 
Κάθε βράδυ παρακολουθούμε τις επαναλήψεις των όσων οι πολιτικοί άθλιοι μας πιέζουν να δεχτούμε με "δημοκρατικό & μόνο δρόμο". 
Και κάθε μέρα ξυπνάμε με οργή, άγχος & περισσότερο μίσος για αυτά τα ίδια ανθρωπάκια που οι γονείς μας τους χτυπούσαν παλαμάκια πιστεύοντας "τις καλύτερες ημέρες που έρχονταν & τελικά ήταν χειρότερες & από την χούντα" και ας μη τη ζήσαμε εμείς. 

Αυτές οι προϋποθέσεις που θεωρείτε πως πρέπει να τηρηθούν ξεχάσατε πως δεν τηρούνται καταρχάς από αυτούς που τις επιβάλλουν.
Η μόνη νέα εποχή λοιπόν θα είναι αυτή που θα υπάρξει μετά την τιμωρία αυτών που μας οδήγησαν εδώ.

Οι γονείς του χθες καλώς πληρώνουν σήμερα τη δική τους σιωπή. 
Εμείς όμως που δε στηρίξαμε τους απατεώνες, δε πιστέψαμε στους αλήτες, δε χειροκροτήσαμε αυτούς τους επώνυμους εύπορους τίμιους ηθικούς πολιτικούς ξέρουμε πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο & αν είναι θα γίνεται με το δικό μας θάνατο. 
Ε θα μου επιτρέψεις να σου πω... πως προτιμώ ο δικός τους να προηγηθεί. Φυσικό και μεταφορικό.
Όπως θες θεώρησε το.
Απασφαλίζουμε σιγά-σιγά & με τη Δικαιοσύνη να παριστάνει τη Δίκαια αλλά χωρίς ούτε 1 ευρώ να έχει επιστραφεί από όσα υπεξαίρεσαν ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

Σχολίασε ο/η Νίκος Χαράλαμπος Νικολούτσος | 15:18:03, Μάιος 23rd, 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου