12.12.13

Σε κάποιους συγκεκριμένους *

Του Γιάννη Ιωάννου

Σχόλιο αναγνώστη στο άρθρο "Μια αξιακή ραχοκοκαλιά" του Αλέξη Παπαχελά στη Καθημερινή 11.12.2013:

Το ελληνικό κράτος δεν το ίδρυσε ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε οι Νέα Δημοκρατία.
Η φοροδιαφυγή, το ρουσφέτι, η λαμογιά και πάσης φύσης πονηριά αναπτύχθηκαν στην κοινωνία μας ως μέσα άμυνας κατα του αδηφάγου κράτους και τους νόμους του που θέσπισαν οι προύχοντες κάποιας άλλης πρότερης εποχής. Δεν ήταν ολα μέλι-γάλα στην προ χούντας εποχή. Κατουρημένες ποδιές φύλαγε ο "λαουτζίκος" για να εξασφαλίσει τας προς το ζείν. Και μετα την χούντα το ίδιο πράγμα εξακολούθησε. Τα κόμματα της εξουσίας εκμεταλλεύτηκαν μία ήδη υπάρχουσα κατάσταση, δεν την επινόησαν τα ίδια.
Πριν κάποιος ή κάποια αρχίσει να καταφέρεται, εύκολα, κατα της κατάντιας των συνδικαλιστικών κινημάτων και των κομμάτων σήμερα, ευεργετικό θα ήταν να ανατρέξει στις γενετήσιες αιτίες και αφορμές. Κάτι τέτοιο είναι αρκετά ασύμφορο και εθνικώς "άκομψο" γιατί απαιτεί τον ιστορικό αφορισμό πολλών "ιερών τεράτων" της σύγχρονης ιστορίας μας.
Καμμία μεγάλη δύναμη μετα τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο δεν πήγε συστημένη στον παππού μου να του χαρίσει κάποιο Liberty για να ορθοποδήσει οικονομικά... Πήγαν όμως συστημένοι σε κάποιους συγκεκριμένους. Ποιοί τους σύστησαν σε αυτούς τους συγκεκριμένους;
Οσο ν' αφορά το σήμερα πέρα των συνδικαλιστών και των κομμάτων. Πού βρίσκονται οι χρωστούντες μηνιάτικα στους εργαζομένους; Το ίδιο και αυτοί οι συγκεκριμένοι που χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Ολοι τους καλύπτονται πίσω απο νομικά τερτίπια... και η κρατική μηχανή απλώς θωρεί το δράμα που εκτυλίσεται στα σπλάχνα της ύπαρξής του.
Γνωρίζω πολύ καλά, παρα πολύ καλά, οτι την κατέχεται την πολιτική οικονομία κε Παπαχελά και γι αυτό το λόγο περιμένω την αρθρογραφία σας πέραν κάθε κατηγορίας στη μία ή στην άλλη κοινωνική μας ομάδα.

Σχολίασε ο/η Myrodatos | 17:00:37, Δεκέμβριος 11th, 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου