20.11.12

Να αλλάξουμε τη χώρα εμείς *

του Γιάννη Ιωάννου

Δύο σχόλια αναγνωστών στο άρθρο "Να αλλάξουμε τη χώρα εμείς" της Καθημερινής 18.11.2012:


Οταν αγαπητη Κ η Αθηνα βρισκεται μεσα στις ακριβοτερες πολεις του κοσμου σε μια χωρα που ειναι στον 6ο χρονο μιας βαθιας κρισης και υφεσης με ανεργεια στα επουρανια αυτο μαρτυρει πολλα! Οταν σχεδον 100 000 συνταξιουχοι δεν εχουν εμφανιστει για να παρουν την συνταξεις τους, οταν χιλιαδες εχουν κρυψει δισσεκατομμυρια ευρω στους φορολογικους παραδεισους, οταν η ελιτ εξακολουθει να ζηταει φακελλακι, οταν τα αναισχυντα συμφεροντα ταλαιπωρουν τη χωρα, οταν, οταν, οταν...χιλιαδες οταν!

Η παρουσα κυβερνηση εχει κανει αρκετα σωστα πραγματα αλλα εξακολουθει να υπερασπιζεται μια κλικα, μια βρωμικη elite που ακομη και σημερα με την βοηθεια μιας κυβερνησης, που χωρις ντροπη διαμηνυει οτι θελει να προστατευσει τα συμφεροντα της χωρας, κλεβει μερα μεσημερι τη χωρα συστηματικα και αδιαντροπα!

Αυτο το βλεπει ο κ Σαμαρας! Δεν αντιδρα ομως και δημιουργει προβληματα με τους εταιρους και τους δανειστες μας. Ακομη μεγαλυτερο προβλημα δημιουργει η κυβερνηση Σαμαρα στο εσωτερικο της χωρας οταν η ασυδοσια και η ανομια ακομη και σημερα κανει παρτυ πανω στη πλατη των συνταξιουχων και μισθωτων, ντροπη! Ας αφησω στο περιθωριο την αξιωματικη αντιπολιτευση, που καθε αλλο παρα αντιπολιτευση και μαλιστα αξιωματικη ειναι.

Τα ψεμματα τελειωσαν αγαπητη Κ. Δεν ειμαστε σε θεση απο μονοι μας να αλλαξουμε τη χωρα εκτοςα πο το να κονουμε το κακο ακομη χειροτερο. Με πικρα αναγνωριζω οτι οι ηγετες μας ειναι ανικανοι και η μονη ελπιδα ειναι τα σκληρα και σχεδον απανθρωπα μετρα που μας επιβαλλονται. Οι ξενοι ομως γνωριζουν οτι εμεις οι ιδιοι ειμαστε απανθρωποι για μια μεγαλη μεριδα συμπατριωτων μας που συστηματικα τους οδηγουμε στην ανθρωπινη απαξιωση για να σωσουμε τους κολλητους μας. Οι ξενοι γνωριζουν οτι ειμαστε λαος της πλακας και για το λογο αυτο μας εξευτελιζουν. Με πονο ψυχης βλεπω τους συμπολιτες μου να υποφερουν και τα πολιτικα καθαρματα και καταλοιπα σκοτεινων καιρων ακομη να διαφεντευουν την πατριδα μου!

Σχολίασε ο/η Σισυφος | 01:16:26, Νοέμβριος 20th, 2012


*********

Υποθέτω ότι αυτή την Κυριακή, η γραμμή που έχετε πάρει στην "Κ" είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Πρέπει να φοράτε λάθος γυαλιά. Αντί να σχολιάσετε την φορολογική καταιγίδα, τις παράλογες περικοπές, την απαξίωση των περιουσιών, το κυνήγι των ακινήτων, την τιμωρία της τεκνοποίησης, εσείς μας σχολιάζετε την αντίδραση της αντιπολίτευσης στις ιδιωτικοποιήσεις... Δηλαδή την εκχώρηση, σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, επενδύσεων γενεών σε υποδομές που πληρώσαμε με πολλά δις (βλ. πχ. νερό...). Πραγματικά, τι θα κερδίσουμε; Τα καταγεγραμμένα κέρδη 3 ή 4 ετών; Και θα δώσουμε τη διαχείριση τέτοιων εταιρειών για 30, 40 ή 50 χρόνια; Και τι είδους επένδυση θα γίνει από τους ιδιώτες στο νερό ή στο ρεύμα που θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας; Και εγώ είμαι κατά του συνδικαλισμού στις ειχειρήσεις αυτές και αναγνωρίζω τη ζημία που προκαλεί, θα προσπαθούσα όμως να εξυγιάνω τις επιχειρήσεις, αντί να τις ξεφορτωθώ. Όσο γι' αυτό που παρουσιάζετε ως αναγκαίο αντίβαρο για επαχθή μέτρα, είναι πέρα για πέρα παραπλανητικό. Τα μέτρα αυτά είναι αποτέλεσμα της πιο γελοίας διαπραγμάτευσης που έγινε ποτέ.

Σχολίασε ο/η DIMITRIOS E | 09:34:05, Νοέμβριος 19th, 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου