21.4.13

Ανούσιες επενδύσεις *

Η φοροαποφυγή της Starbucks δεν περιορίζεται στην Ελλάδα:
Starbucks doesn't pay a bean in UK tax


Γράφει ο Γιάννης Σιάτρας στο portal Φορολογούμενος 14.4.2013:

Starbucks: Δέκα χρόνια λειτουργίας. 244 εκατομμύρια τζίρος. Ούτε ένα ευρώ φόρος!

Τα δέκα χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα γιορτάζει η Starbucks και με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του καταστήματός της στην οδό Κοραή 4, στις 17 Απριλίου, κερνάει όλους ένα “απολαυστικό tall Cappuccino ή Freddo”, όπως αναφέρει στις διαφημίσεις που κατέκλυσαν τον κυριακάτικο Τύπο.

Σπεύσατε στο κατάστημα της Κοραή 4 λοιπόν, για να εκμεταλλευθείτε την προσφορά! Αφού επί δέκα χρόνια η εταιρία δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο, τουλάχιστον ας μας προσφέρει έναν καφέ!

Δέκα χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα συμπληρώνει η Starbucks! 244 εκατομμύρια ευρώ τζίρο για την περίοδο 2003-2011 (δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη ο ισολογισμός για το 2012), 174,2 εκατομμύρια μικτά κέρδη, αλλά ούτε ένα ευρώ φόρο εισοδήματος!

Ναι, σωστά το διαβάζετε! Από την πρώτη χρονιά της λειτουργίας της, η εταιρία εμφανίζει ζημιές. Πόσες είναι η ζημιές στα χρόνια που λειτουργεί; Συνολικά έφθασαν στα 53,1 εκατομμύρια (για την περίοδο 2003-2011).

(Δείτε πίνακα με τα βασικά οικονομικά μεγέθη της περιόδου)

Μα, καλά, αφού η δουλειά αυτή είναι ...ζημιογόνα, αφού επί 10 χρόνια τώρα δεν κατόρθωσαν να βγάλουν ούτε ένα ευρώ κέρδος, γιατί κάθονται στην Ελλάδα και λειτουργούν 36 καταστήματα;

[πλήρες άρθρο]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου