14.2.12

Μόλις €28-34 δισ. η δημόσια ακίνητη περιουσία; *

[Αναδημοσίευση από το RE+D Magazine, 14.2.12]

"Είτε έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις τους είτε κάποιοι υπολογίζουν να πάρουν την ακίνητη περιουσία του δημοσίου για ένα κομμάτι ψωμί. Διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύμβουλος αποτίμησης της περιουσίας του κράτους, η αμερικανική Axia προχώρησε σε μια εκτίμηση των ακινήτων που περνούν στα χέρια του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, η οποία κυμαίνεται από €28 - €34 δισ.

Αν ο αριθμός αυτός δεν είναι κανένα λάθος τότε αποτελεί μύθο η... αμύθητη περιουσία του δημοσίου, που για κάποιους, κάποτε, ξεπερνούσε τα €300 δισ.

Προφανώς, το νούμερο αυτό είχε να κάνει με μια πιθανή πώληση των ακινήτων της χώρας σε καλή τιμή, όταν η αγορά είναι σε άνοδο και όταν όλα τα ακίνητα είναι ώριμα και ξεκάθαρα.

Διότι, η αμερικανική εταιρεία στην αποτίμησή της συνεκτιμά ότι ουσιαστικά δεν έχουμε σήμερα αγορά, τα περισσότερα ακίνητα είναι μπλεγμένα και αδύνατο να αξιοποιηθούν και φυσικά κανείς δε μπορεί να βάλει την υπογραφή του για να πουληθούν έναντι πινακίου φακής. Την ίδια ώρα, η αβεβαιότητα για το μέλλον της ελληνική οικονομίας, απομειώνει την πραγματική αξία των ακινήτων."

------
ΥΓ: Αφού είναι έτσι, λέω να αγοράσω καμιά παραλία. Με τέτοιες τιμές, μου φτάνουν τα λεφτά μου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου