30.1.13

Κοινωνία άπραγη *

Του Γιάννη Ιωάννου

Σχόλιο αναγνώστη στη Καθημερινή 29.1.2013:


Ένα ζήτημα είναι, ποια κοινωνία θα μείνει άπραγη να της δώσει την χαριστική βολή το κράτος, μέσω των εκπροσώπων του που η ίδια επέλεξε.
Ένα δεύτερο ζήτημα είναι, τι να φορολογηθεί όταν έχουν στεγνώσει οι πάντες που δεν 'προνόησαν' να φυγαδεύσουν τα (όποια) χρήματά τους στο εξωτερικό.
Για το πρώτο, δεν γνωρίζω ιστορικό προηγούμενο όπου κράτος δολοφόνησε την κοινωνία του, αντιθέτως, υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα για το ανάποδο.
Φυσικά, ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή.
Για το δεύτερο, πιστεύει ειλικρινώς κανείς ότι οι καρχαρίες θα επιτρέψουν μερίδιο από την λεία τους σε διεφθαρμένους τεμπέληδες;
[Στους οποίους, ειρήσθω εν παρόδω, δεν δίνουν την κατάθεση Χριστοφοράκου να καθαρίσει λίγο η διαφθορά, όχι. Διότι οι νότιοι είναι τεμπέληδες αλλά οι Έλληνες είναι ΚΑΙ διεφθαρμένοι. Επιπλέον, σύμφωνα με την γερμανική λογική -αλλά και την ελληνική εσχάτως- αρκεί ένας για το τανγκό].
Το πολύ-πολύ να μας πετάξουν ένα ξεροκόμματο λίγο πριν σβήσουμε (ως χώρα).
Έτσι εξυπηρετούνται και τα συμφέροντα των τραπεζιτών και τα εθνικά συμφέροντα της Γερμανίας (συν δορυφόρων), χωρίς να υπονοώ ότι διαφέρουν αναγκαστικά.
Τις επαφές Πάγκαλου στην Ελβετία τις ξεχάσαμε.
Την λίστα 50+ χιλιάδων που έβγαλαν τα χρήματά τους "έξω" την ξεχάσαμε.
Την λίστα Λαγκάρντ! Κοντεύουμε να την ξεχάσουμε κι αυτή.
Βέβαια οι λίστες δεν παίζουν κανέναν ρόλο πέραν της τόνωσης της αδηφαγίας του πόπολου (να το κρατάμε με τα σάλια στο στόμα) αφού η ΤτΕ γνωρίζει κάθε εξαγωγή χρήματος οποιουδήποτε ατόμου και ποσού.
Εκτός αν θεωρήσουμε ότι τα χρήματα έφευγαν στις τσέπες.
Η Γερμανία εξυπηρετείται, τηρώντας το δόγμα "too big to fail" εννοώντας (σ.σ. η Γερμανία) την ευρωπαϊκή οικονομία, χρησιμοποιώντας εμάς και τις άλλες υπό κατάρρευση (αλλά χωρίς να αφήνονται ούτε να καταρρεύσουν ούτε να ορθοποδήσουν) χώρες, ως όπλο της εκβιάζοντας.
Δηλαδή το απόλυτο όπλο που ήταν -αρχικά- η πτώχευση της Ελλάδας, η οποία θα συμπαρέσυρε και την ευρωπαϊκή οικονομία, όχι μόνο ήταν μία καθαρή αλήθεια αλλά χρησιμοποιήθηκε ήδη (από την Γερμανία) στις διαπραγματεύσεις για το (καταστροφικό για εμάς) PSI ώστε να πειστεί και να συναινέσει ο Νταλάρα (Τσαρλς).
Φυσικά η Γερμανία ξέρει από όπλα μαζικής καταστροφής.
 Εμείς ξέρουμε από άμυνα, έχουμε διαλύσει την αλληλεγγύη μας και έχουμε εκτελέσει το πατροπαράδοτο δίκαιο.
Παρ' όλα αυτά ξέρουμε και από στρατηγική.

Η ΕΤΕπ ενέκρινε δάνειο 0,65 δις € για βελτιώσεις στον άξονα ΠΑΘΕ.
Μας δουλεύουν ψιλό γαζί­· η ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων 'επενδύει' στην ανάπτυξη αυτοκινητοδρόμων ενώ δεν έχουμε να βάλουμε βενζίνη και τα παιδιά στα σχολεία βιώνουν μετεμφυλιακή μιζέρια.

Σχολίασε ο/η κώστας | 06:09:32, Ιανουάριος 30th, 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου