28.1.13

Συνταγή πλουτισμού *

Yeah, let them eat cake.

Άρθρο του David Lazarus στη Chicago Tribune 30.8.2012:
[Μετάφραση ΘΝΣ]

Η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου λέει ότι οι φτωχοί πρέπει να διασκεδάζουν λιγότερο και να δουλεύουν περισσότερο

Αν τυχόν έχετε αρχίσει να σκέφτεστε ότι οι πλούσιοι είναι βαθιά παρεξηγημένοι και ότι νοιώθουν τον πόνο εκείνων που είναι λιγότερο τυχεροί, να η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, η Αυστραλή μεγιστάνας των ορυχείων Gina Rinehart, με κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

"Αν ζηλεύεις εκείνους με περισσότερα λεφτά, μη κάθεσαι και παραπονιέσαι", λέει σε κάποιο περιοδικό. "Κάνε κάτι για να βγάλεις περισσότερα λεφτά ο ίδιος –ξόδευε λιγότερο χρόνο πίνοντας, καπνίζοντας, ή σε κοινωνικότητες, και περισσότερο σε δουλειά".

Ναι, ας φάνε παντεσπάνι.

Η Rinehart έκανε την περιουσία της με τον παλιό καλό τρόπο: τη κληρονόμησε. Τα οικογενειακά κοιτάσματα σιδήρου αξίας 30.1 δισ. δολάρια την κάνουν τον πλουσιότερο άνθρωπο στην Αυστραλία και την πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη.

"Δεν υπάρχει μονοπώλιο για να γίνει εκατομμυριούχος", λέει ενθαρρυντικά.

"Γίνετε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά, που επενδύουν και οικοδομούν, δημιουργώντας ταυτόχρονα ευκαιρίες απασχόλησης και για τους άλλους."

Πανεύκολο!

Γιατί υπάρχουν φτωχοί άνθρωποι; Η Rinehart κατηγορεί τη "σοσιαλιστική", αντι-επιχειρηματική πολιτική της κυβέρνησης όπως λέει, και προτείνει στους Αυστραλούς αρμόδιους τη μείωση του κατώτατου μισθού και περικοπή των φόρων.

"Οι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι που επιλέγουν να επενδύσουν στην Αυστραλία είναι πραγματικά αυτοί που θα βοηθήσουν περισσότερο τους φτωχούς και τους νέους μας", λέει. "Αυτό πρέπει να το μάθουν όλοι."

Και τώρα το μαθαίνουμε.

Σας ευχαριστώ, αγαπητοί πλούσιοι. Όμως δεν είμαστε άξιοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου