7.4.12

Οι προτεραιότητες των κανίβαλων

Το κούρεμα του PSI παρέσυρε και τα αποθεματικά διαφόρων ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία με συνωμοτικό τρόπο είχαν μετατραπεί σε ομόλογα. Με άλλα λόγια, θυσιάστηκαν στον βωμό του ιερού Χρέους οι οικονομίες χιλιάδων εργαζομένων, από τις οποίες περίμεναν περίθαλψη στην ανάγκη και σύνταξη στα γηρατειά.

Βέβαια το αδηφάγο τέρας τραυμάτισε και τις τράπεζες, τους στυλοβάτες του θαυμαστού συστήματός μας που αναδιανέμει τον πλούτο από τους φτωχούς στους πλούσιους. Αλλά φαίνεται ότι οι τράπεζες (το εργαλείο των αρχιτζογαδόρων από Κοσκωτά μέχρι Λαυρεντιάδη) για κάποιο λόγο είναι πιο σημαντικές από τα κοινωνικά ταμεία. Γι' αυτό η ζημιά των ιδιωτικών τραπεζών θα καλυφθεί με δημόσιο χρήμα, το οποίο θα πληρώσουν βέβαια τα γνωστά πειθήνια υποζύγια.

Αν τυχόν σας φαίνεται υπερβολικό κάτι τέτοιο, τότε μάλλον δεν παρακολουθείτε το ξεδιάντροπο στριπτίζ των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων που πετάνε το ένα φύλο συκής μετά το άλλο κατά τη τελευταία διετία, προσπαθώντας να διακοσμήσουν τις ανθρωποθυσίες τους με θεατρικές αερολογίες.

Βέβαια μερικές φορές τους ξεφεύγει η αλήθεια. Για παράδειγμα, ακούστε τον ("σοσιαλιστή") αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη να δηλώνει ευθέως και δημόσια ότι "οτιδήποτε θα χάσουν οι τράπεζες απ το PSI, θα πρέπει να το πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου