12.2.13

Χωρίς Δικαιοσύνη *

"Άκου που σου λέω, τα ευρωπαϊκά μαχαίρια σφάζουν πιο γλυκά!"

Σχόλιο αναγνώστη στη Καθημερινή 12.2.2013:

Κύριε Ξυδάκη η κρίση ανέδειξε το πραγματικό έλλειμμα Δικαιοσύνης που βασανίζει την παραπαίουσα Δημοκρατία.
Διότι η οικονομική κρίση είναι συνέπεια αυτής της θεσμικής κατάρρευσης.
Η οικονομία δεν υπήρξε ποτέ η πηγή της κοινωνίας παρά το αποτέλεσμα της κοινωνικής συνεννόησης μεταξύ βασικών Συνταγματικών υποχρεωτικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων υποχρέωσης.
Η εγκληματική σιωπή των Δικαστικών Λειτουργών που μετέτρεψαν το θεσμό σε συνδετικό κρίκο μεταξύ των χυδαίων της Δημοκρατίας και με αντάλλαγμα τα ισοδύναμα των αποδοχών τους ήταν το κλειδί στην πόρτα που άνοιξε η χώρα μας στη δημοσιονομική κρίση.
Αυτό που αδυνατείτε να κατανοήσετε στο σύνολο σας είναι πως η απόδοση της Δικαιοσύνης αποτρέπει την ανθρώπινη συμπεριφορά από το να πράξει διαφορετικά από τα επιτρεπόμενα.
Σήμερα όμως αυτό που διαπιστώνουμε είναι τη Δικαιοσύνη να παριστάνει πως λειτουργεί διώκοντας όχι αυτούς που με πολιτική υπογραφή απαξίωσαν θεσμούς και υπεξαίρεσαν δημόσια περιουσία αλλά τους πολίτες, που ευθύνονται μεν για την ύπαρξη της αλητείας (αφού εμείς τους ψηφίσαμε) αλλά πληρώνουν δε, δυσανάλογα ήδη αναφορικά με τη θέση ευθύνης του καθενός.
Η πρόκληση είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πως χωρίς Δικαιοσύνη δε θα υπάρξει αύριο και πως αν η Δικαιοσύνη δεν επιβάλλει ποινές σκληρές σε όσους με πολιτική βούληση οδήγησαν τη χώρα στο σήμερα, η καταστροφή της κοινωνίας είναι αναπόφευκτη.
Και επιπλέον κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η προπαγάνδα των ψευδό-ιδεολογιών τύπου καπιταλισμού, κομμουνισμού ή σοσιαλισμού που όλες απέδειξαν πως καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα (εξαρτάται βέβαια και από τους πολύχρωμους φακούς που έκαστος διαλέγει να φορέσει).
Αυτό που μετράει είναι η λογική της λειτουργικής κοινωνίας που κατευθύνει εμάς με φυσική ιεραρχία. Δικαιοσύνη και μετά Περιβάλλον, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλεια και καταλήγουμε στην Οικονομία.
Σύντομα θα διαπιστώσετε και το νόημα αυτής αλλά όχι πριν αυτοί που εγκλημάτησαν πολιτικά πληρώσουν ποινικά.

Σχολίασε ο/η Νίκος Χαράλαμπος Νικολούτσος | 15:30:55, Φεβρουάριος 12th, 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου