4.2.13

Η κλάψα για τις αποκρατικοποιήσεις *


Σχόλια αναγνωστών στο κύριο άρθρο της Καθημερινής 3.2.2013:


Ολο και πιο συχνα τελευταια η στηλη πιανει την κλαψα για το θεμα των μπιρ παρα αποκρατικοποιησεων. Τωρα πια ειναι αργα ομως.

Αφου η στηλη διακυρηξε προς καθε κατευθυνση το ματαιον της οποιασδηποτε αντιρρησης στους δανειστες μας χαριν ‘της δοσης’, τωρα πια ειναι αφελης η γκρινια για ‘ανταγωνιστικες προσφορες’ εκ μερους τους. Εκτος αν τους περνατε για κουτοφραγγους η για πονοψυχους, γιατι κατα την γνωμη σας να ‘προσφερουν περισσοτερα’ και να μην τα παρουν τσαμπα εκβιαστικα;

Αφου η στηλη ‘στολισε’ ως λαικιστες οσους ειχαν αντιρρησεις για τις αποκρατικοποιησεις, οι οποιοι αναμεσα σε αλλους λογους προειδοποιουσαν ακριβως γι αυτο για το οποιο γκρινιαζει σημερα η στηλη, ειναι υποκρισια να διαπιστωνει τωρα οτι η περιφημη ‘αξιοποιηση’ της δημοσιας περιουσιας, εξελισσεται σε ξεπουλημα.

Ακομη κι αν δεν το ελεγαν ανοικτα, ολοι κατα βαθος ηξεραν απο την αρχη οτι η πιεση για αποκρατικοποιησεις εν μεσω κρισης και πληρους εξαρτησης απο τους δανειστες θα καταληξει στο Γιαννης κερναει Γιαννης πινει. Αφηστε λοιπον τα μισοκακομοιρα....κουραζετε.

Και κατι αλλο: σταματηστε τελος παντων να συνδεετε τις αποκρατικοποιησεις με την αναπτυξη. Το περασμα επενδυσεων απο δημοσια σε ιδιωτικα χερια αυτο καθεαυτο δεν ειναι αναπτυξη ουτε την συνεπαγεται. Ποτε στην χωρα μας οι αποκρατικοποιησεις δεν προσφεραν τιποτε παραπανω απο μια παροδικη και εικονικη βελτιωση των εθνικων λογαριασμων.

Σχολίασε ο/η LCK | 13:25:11, Φεβρουάριος 4th, 2013


«Απόλυτη διαφάνεια & όποιος δίνει τα περισσότερα κερδίζει τους διαγωνισμούς».
Καταρχήν που είδατε έστω την στοιχειώδη απόλυτη διαφάνεια.
Διότι εδώ ακόμα να διερευνηθούν οι υποθέσεις πολιτικής διαφθοράς που νομιμοποίησε την αδιαφάνεια & οδήγησε την οικονομία στην καταρράκωση.
Και πολύ περισσότερο περιμένετε από τον πολίτη να εμπιστευθεί αυτούς τους "υποτίθεται" διαφανείς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται υπό το βλέμμα ποιων? Της ίδιας αυτής αλητείας πολιτικών που η θέση τους είναι κανονικά στην φυλακή & όχι στα έδρανα της βουλής?
 Όποιος δίνει λοιπόν περισσότερα. Ας κρατήσουμε αυτή την ιδεατή αντίληψη.
Περισσότερα από τι & βασισμένός σε ποια εκτίμηση? Στην εκτίμηση της κρίσης? Στην εκτίμηση της προσδοκόμενης αξίας? Ποιας αξίας? Της εμπορικής? Της αντικειμενικής? Της περιοδικής?
Κάποιοι δε, μιλούν για την δικαίωση του Μητσοτάκη & της τότε διορατικής αντίληψης πως έπρεπε να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα & πως τουλάχιστον τότε θα λαμβάναμε τα περισσότερα.

Σε όλους εσάς όμως απαντώ.
Το ποιος διαχειρίζεται υπηρεσίες ή αγαθά δεν έχει σημασία αρκεί να τα διαχειρίζεται υπό το άγρυπνο βλέμμα ενός δίκαιου συστήματος.
Διότι επί της ουσίας είτε δημόσιος ή ιδιωτικός ο χαρακτήρας ενός οργανισμού ο κοινός παράγοντας είναι πάλι άνθρωπος.
Μέχρι χθες λοιπόν τα ηνία της διαφθοράς τα είχαν οι δημόσιοι λειτουργοί υπό την προστασία των υποχειρίων της Δικαιοσύνης που σιωπηρά προστάτευαν την αλητεία του Συντάγματος.
Σήμερα λοιπόν οι χθεσινοί απατεώνες βρήκαν τον τρόπο να συνεχίσουν να ληστεύουν το κράτος & τη δημόσια περιουσία.
Το ονόμασαν ιδιωτικοποίηση & κατηγόρησαν το δημόσιο & τους υπαλλήλους του, ξεχνώντας όμως πως οι διαχειριστές αυτών των υπαλλήλων ήσαν οι ίδιοι αυτοί εκφυλισμένοι σωτήρες.
Αύριο λοιπόν που θα επαναληφθεί το ίδιο με κοστούμι ιδιώτη η Δικαιοσύνη έχει προγραμματιστεί εξίσου να μην αντιδράσει καθώς θα ονομάζει τις απάτες αποτυχίες της ελεύθερης αγοράς.
Το είδαμε με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Λυπάμαι αλλά αυτά που γράφετε είναι ανοησίες απατεώνων & διεφθαρμένων ηλιθίων.
Η λύση είναι ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, σκληρή νομοθεσία, ελεγκτικοί μηχανισμοί, καταναγκαστικά έργα που να τρομοκρατούν αυτούς που θα τολμήσουν να παρανομήσουν & πολύ περισσότερο αν ανήκουν σε δήθεν επώνυμες κύρους πολιτικές οικογένειες.
Εγώ θα έσερνα τους Παπανδρέου & Καραμανλή μαζί με τους αυλικούς τους & παρατρεχάμενους μέχρι να φτύσουν ότι έχουν & δεν έχουν για παραδειγματισμό & θα κρατούσα το δημόσιο χαρακτήρα σε υπηρεσίες που αφορούν τα Συνταγματικά κεκτημένα.
Το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι ο χαρακτήρας των υπηρεσιών αλλά η παντελής απουσία Δικαιοσύνης & η ταυτόχρονη γνώση πως οι απατεώνες του χθες παραμένουν ατιμώρητοι & είτε διδάσκουν την απάτη τους ή τρώνε από αυτά που έκλεψαν.

Σχολίασε ο/η Νίκος Χαράλαμπος Νικολούτσος | 19:21:04, Φεβρουάριος 3rd, 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου