6.1.13

Ψείρες παντού

Του Γιάννη Ιωάννου

Ακούμε συνέχεια ότι η ελληνική κρίση είναι ένα τοπικό φαινόμενο, για το οποίο φταίει το ξερό μας το κεφάλι -ξέρετε, το σπάταλο κράτος, οι δημόσιοι κηφήνες, τα κλειστά επαγγέλματα, κ.λπ. κ.λπ. Το παραμύθι συμπληρώνεται με την έλευση των ξένων αγγέλων που θα μας νοικοκυρέψουν έχοντας το Μνημόνιο σαν ρομφαία, χαρίζοντάς τους το σπίτι μας σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το ότι έδιωξαν τις ψείρες που μας βασανίζουν.

Όχι βέβαια ότι είμαστε πρωταθλητές οργάνωσης και εντιμότητας -εντελώς το αντίθετο!!!
Έλα όμως που η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται κι αλλού.
Ας πούμε, πριν 6 μήνες, ο Βαρουφάκης "απορούσε" πώς ξαφνικά εμφανίστηκαν τα ίδια προβλήματα στην άψογη Ισπανία.
Τώρα στη Κύπρο (με δημόσιο έλλειμμα το μισό απ' το δικό μας και με κρατική μηχανή εντελώς διαφορετική από εδώ) έχουμε ξανά-μανά τις ίδιες κλάψες που καταλήγουν στην ανάγκη του μνημονιακού κάτεργου κι εκεί.
Οι ίδιοι 'γιατροί' διαπιστώνουν παντού την ίδια 'αρρώστια' και προτείνουν την ίδια 'θεραπεία' που γονάτισε την Ελλάδα, έστω κι αν αμφισβητούν τη καταλληλότητά της!
Διαβάστε για παράδειγμα την "αλήθεια για τη μνημονιακή σύμβαση" της Κύπρου και ψάξτε για κάτι διαφορετικό από το μπίρι-μπίρι για τα χάλια μας και τα δηλητηριώδη γιατροσόφια για τη θεραπεία τους που ακούμε τρία χρόνια τώρα.

Και καλά εμείς που είμαστε συνεχιστές των ραγιάδων της τουρκοκρατίας, ανεπρόκοποι, λιγδιάρηδες και όλα όσα μας λένε οι πεμπτοφαλαγγίτες δημιουργοί ενοχών.
Και έστω ότι οι Κύπριοι κρέμονται από μας και τους κολλήσαμε ψείρες.
Οι άλλοι όμως?
Ισλανδοί, Ιρλανδοί, Πορτογάλοι, Ισπανοί, Ιταλοί, όλοι αυτοί κόλλησαν ψείρες από εμάς -και μάλιστα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ?

Νομίζω ότι η προηγούμενη φορά που εμφανίστηκε επιδημία σε πολλές χώρες της Ευρώπης μαζί ήταν πριν 73 χρόνια, αναγκάζοντας τότε την Βέρμαχτ να αναλάβει την εξυγίανσή τους...

2 σχόλια:

  1. H "αλήθεια για την μνημονιακή σύμβαση" της Κύπρου είναι απο τα μοναδικά γραφόμενα τόσο καιρό που παρουσιάζει την πραγματική αλήθεια που μας κρύβετε έντεχνα τόσο απο τους δημοσιοκάφρους της Κύπρου,τόσο απο τα εναλλακτικά "δήθεν"κόμματα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαισθάνομαι ότι ο περιορισμός της αλήθειας έχει γίνει πλέον πιο σημαντικός από τον περιορισμό του AIDS.
      Και αυτό όχι μόνο στη Κύπρο ή την Ελλάδα...

      Διαγραφή