26.3.13

Ο Δαβίδ, ο Γολιάθ και άλλα παραμύθια *

Του Γιάννη Ιωάννου

Σχόλιο του shin0bi san στο TVXS 25.3.2013:


Ξεκινώντας το διάβασμα νόμιζα ότι διάβαζα άρθρο του Pretender. Τελειώνοντας το άρθρο βρήκα όλα τα επιχειρήματα των συστημικών παπαγάλων συγκεντρωμένα σ'ενα άρθρο. Μπράβο κύριε Κούλογλου.

Ο μικρός που δεν πρέπει να αντιμιλάει, που πρέπει οπωσδήποτε να έχει 434 εναλλακτικά σχέδια για να πάει στη μάχη, που φυσικά ζούσε υπερβολικά πάνω από τις δυνατότητές του βασισμένος σ'ενα πλασματικό μοντέλο ευμάρειας που εφαρμόστηκε ΜΟΝΟ στη χώρα του (γιατί όλοι οι άλλοι είναι ενάρετοι, ξέρουν τι κάνουν και ήρθαν τώρα να τον συνετίσουν). Τι μου θυμίζουν όλα αυτά;;;; Και συνεχίζω... Βασιζόταν στους κακούς μαφιόζους Ρώσους που ξεπλένουν και έχουν τα λεφτά τους στην Κύπρο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι Ρώσοι δεν μπορούν να ξεπλύνουν χρήμα σε καμία άλλη χώρα, ούτε να έχουν λογαριασμούς σε οφσόρ στα Μάρσαλ ούτε να καλύπτουν τα ίχνη τους γιατί είναι χαζοί και πάνω απ'ολα κοΥμμουνισταί. Ενώ με όλους τους υπόλοιπους μαφιόζους που διακινούν μαύρο χρήμα δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Η Miesens που έχει μιζώσει μέχρι και εξωγήινους είναι πρότυπο λειτουργίας.

Συνεχίζουμε με την αυθαίρετη παράθεση αριθμών για να τονίσουμε το δήθεν μέγεθος της ασυδοσίας των κυπριακών τραπεζών (αν και δεν αναφέρει αριθμούς εδώ ο κ. Κούλουγλου). Φυσικά, το να λες αυθαίρετα η τάδε τράπεζα έχει κύκλο εργασιών 5 φορές πχ το ΑΕΠ της χώρας της, από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Και η ντόιτσε μπανκ έχει μέγεθος 7 φορές το ΑΕΠ της Γερμανίας και η δείνα τράπεζα του Λουξεμβούργου 15 φορές το ΑΕΠ του κρατιδίου της πούτσας. Μπορείτε μήπως κύριε Κούλογλου να μου υποδείξετε μια τράπεζα σε όλο τον κόσμο που δεν είναι μοχλευμένη μέχρι τα μαλλιά σε ποσοστό τουλάχιστον 20%, που δηλαδή δεν είναι χρεωκοπημένη;;;.

Και δυστυχώς για σας, αναφέρετε ότι μια ολόκληρη χώρα βασίστηκε σ'ενα ψεύτικο μοντέλο πάνω στο οποίο ευημερούσε ο κυπριακός λαός;;; Υπηρεσίες προσφέραν στα πλαίσια του ίδιου ακριβώς καπιταλιστικού συστήματος που ζείτε και σεις, που ζω και γω, που εφαρμόζει και η Πειραιώς και η HSBC, που εφαρμόζετε και σεις, που εφαρμόζω και γω. Δηλαδή οι κυπριακές τράπεζες δεν είχαν πρόβλημα, ξαφνικά έφτασε στο απροχώρητο πριν δέκα μέρες και έπρεπε να γίνουν όλα τώρα για να μην γνωρίσουμε τον αρμαγεδδώνα. Δεν μας γαμάτε λέω γω... Τα υπόλοιπα περί κακών Ρώσων και δήθεν επιστροφής κεφαλαιών στη χώρα τους είναι απλά φαιδρά και στερούνται σοβαρής κριτικής. Στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία που έχουμε προσκηνύσει το κεφάλαιο δεν γνωρίζει πατρίδα. Εμένα αυτό μου έμαθε η δασκάλα στο δημοτικό!

Και τέλος, ο οικονομικός πόλεμος που ζούμε δεν είναι ακήρυχτος. Έχει κηρυχτεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Απλά κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάτι τέτοιο είναι θεωρία συνωμοσίας, υπάρχει μόνο στη φαντασία μας και δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί ό,τι κάνουν το κάνουν για το καλό μας. Εσείς γιατί τους επικουρείτε;

Και πλάθω ένα σενάριο:
Το παιχνίδι ήταν στημένο εξαρχής. Ενοχλήθηκε η Γερμανία από την μηδαμινή συγκριτικά οικονομία της Κύπρου; Όχι βέβαια, τα ίδια χάλια και χειρότερα έχει και το Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάιν με τη λίΧτα του Μπένι και το Μαυροβούνιο και και και. Ποιά είναι η πλέον δημοφιλής και επιτυχημένη μέθοδος επιβολής μέτρων; Η ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ, το διαίρει και βασίλευε, η δημιουργία ενοχών.

Όπως το βλέπω, στην Κύπρο εφαρμόσαν τη μέθοδο της εκκαθάρισης. Δεν περίμενα όμως να πέσει τόσο παραμύθι με τους δήθεν μάγκες πολιτικούς που σκέφτηκαν το λαό τους και δεν δέχτηκαν την απόφαση του γιούρογκρουπ. Και τελικά δέχτηκαν μια πολύ χειρότερη, η οποία βέβαια στην ουσία είναι απλά η συνέπεια της αρχικής απόφασης. Μπορεί και όντως κάποοι να το έκαναν ανιδιοτελώς και να τους αδικώ. Αλλά δυστυχώς ζούμε σε δύσκολους καιρούς και δεν μπορώ παρά να είμαι καχύποπτος με τέτοιες κινήσεις. Γιατί τελικά κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Το κακό για τις κυπριακές τράπεζες (και τις τράπεζες γενικώς) έγινε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το κούρεμα των καταθέσεων. Και αν στην περίπτωση της Ελλάδας ήταν "Σκάστε, γιατί θα διαλυθείτε" στην περίπτωση της Κύπρου ήταν "Σκάστε, γιατί θα εξαφανιστείτε". Και όλα αυτά προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση των διάφορων Ιταλών που πάνε και ψηφίζουν τον "γελοίο" τον Γκρίλο και όχι τον Μόντι που είναι εγγύηση.

Είναι προφανές ότι οι κυπριακές τράπεζες θα συγχνωνεύονταν ακόμα κι αν είχε υπερψηφιστεί το αρχικό σχέδιο. Η φυγή κεφαλαίων και ο θάνατος των κυπριακών τραπεζών είναι δεδομένος. Όπως επίσης και ότι η "κακή" τράπεζα θα φορτωθεί μέσω φόρων στους Κύπριους. Και ότι αρκετός κόσμος θα χάσει τη δουλειά του. Και ότι οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν γιατί το κράτος είναι τεράστιο (υπερτροφικός εδώ βαφτίστηκε ο τραπεζικός τομέας γιατί δεν μπορούσαν να κράξουν εύκολα ένα δημόσιο που χτίστηκε από Άγγλους και δουλεύει ρολόι σε σχέση με την Ελλάδα). Τελικά τι αποφασίστηκε;;; Όλα αυτά να γίνουν εξαρχής με το πρόσχημα της έκτακτης ανάγκης. Και φυσικά η προπαγάνδα με τίτλο "Δεν έπρεπε να πουν όχι, γιατί τελικά ήταν σε βάρος τους" θα κάνει τον Γκέμπελς να χαμογελάει στον τάφο του. Και επειδή το έχω ξαναδεί το έργο, αρνούμαι να το πιστέψω. Κι ας αποδειχτώ μαλάκας στο τέλος.
Η συνέχεια για την Κύπρο είναι γνωστή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου