1.9.12

Δολοφόνοι *

Ολόκληρη αυτή η τάχα μου αντιμνημονιακή προεκλογική καμπάνια των κομμάτων αποδείχτηκε φτηνή θεατρική μπουρδολογία. Πέτσινη και κακοστημένη επιθεώρηση από «Δελφινάριο» των χειρότερων ημερών. Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας. Ούτε «επαναδιαπραγμάτευση», ούτε «απαγκίστρωση».

Και φυσικά ούτε «καταγγελία». Ετσι το λέω αυτό για να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία πως αν ο Τσίπρας σκαρφάλωνε στο Μαξίμου θα έκανε στο τέλος κάτι το διαφορετικό απ αυτά που αποφάσισε η κυβερνητική τριανδρία. Και το λέω αυτό γιατί αν ο Τσίπρας προχωρούσε σε μονομερή καταγγελία και η χώρα κατέληγε στην Δραχμή τότε ακόμα και οι πέτρες θα σηκώνονταν από μόνες τους και θα βαρούσαν κατακούτελα κάθε μεγαλοστελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ

Επομένως. Εκ του ασφαλούς οι λεβέντες της ΝΔ, όταν το κόμμα τους βρισκόταν στην αντιπολίτευση, πετροβολούσαν τους πράσινους, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν εκείνοι διαθέτουν την πατριωτική συνταγή με τα ισοδύναμα μέτρα που θα ανακούφιζαν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Ποια ισοδύναμα και υπερδύναμα μέτρα; Τα πλαστικά, τα χάρτινα και τα πέτσινα. Τώρα ως κυβέρνηση, πάνω κάτω, ακολουθούν την ίδια συνταγή που πρώτος εφάρμοσε ο Γιώργος Παπανδρέου και που στην συνέχεια ακολούθησε ο Λουκάς Παπαδήμος

Μπας και δεν ήξεραν; Μπας και από τους ευρωπαίους παραπλανήθηκαν; Κουραφέξαλα. Γιατί αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο τότε βασικός διαπραγματευτής, επί συγκυβερνήσεως υπό τον Λουκά Παπαδήμο, δηλαδή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που τώρα παριστάνει κι αυτός τον αντιμνημονιακό, εκλιπαρούσε τους γαλάζιους να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για να δοκιμάσουν κι εκείνοι την γλύκα της Τρόικας.

Που τέτοιο πράγμα. Επομένως ήξεραν αλλά τους διαφωνούντες παρίσταναν. Εικονική πραγματικότητα η αντιμνημονιακή ρητορική που μόνο ως εφαλτήριο αρμέγματος ψήφων λειτουργεί

Δύο οι βασικοί λόγοι που ενθαρρύνουν μια τέτοια πρωτοφανή αναλγησία. Ο πρώτος είναι εσωτερικός. Ο δεύτερος εξωτερικός. Γιατί όσο τα υποζύγια δεν αντιδρούν δυναμικά, είτε από υπέρμετρο τρόμο, είτε λόγω λίπους, είτε και για τα δύο, τόσο οι κυβερνήσεις θα εξακολουθούν να μας χορεύουν στο ταψί μέχρι τελικής λιποθυμίας.

Και όσο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, παρέα με την Μέρκελ, καθώς και ο Ομπάμα, αλλά και ο πρωθυπουργός της Κίνας θα δηλώνουν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για όλους, τόσο οι κυβερνώντες θα παριστάνουν τους σωτήρες και τους ευρωπαίους μεταρρυθμιστές

Με απλά λόγια. Και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Οχι! Τα σημερινά μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία. Γιατί η Υφεση θα συνεχιστεί και θα διογκωθεί. Και επειδή ουδείς τολμάει να προχωρήσει και να εφαρμόσει τις απαραίτητες τομές που θα ξεκολλήσουν την χώρα από την Αφρική ώστε να μετακινηθούμε επιτέλους προς την Ευρώπη.

Αρα ενός, δύο και τριών κακών, μύρια αντιλαϊκά μέτρα έπονται. Θα σας το πω διαφορετικά. Είναι εντελώς παράλογο και εξωφρενικό να περιμένεις την σωτηρία σου από τον χτεσινό κατά συρροή δολοφόνο σου!

[του Δημήτρη Δανίκα, στο Βήμα 31.8.2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου