23.9.12

Πορτογαλική άμυνα *

Ένα κείμενο διαμαρτυρίας από στρατιωτική οργάνωση της Πορτογαλίας.
Αναδημοσίευση από το Defence.net 21.9.2012Το πρωτότυπο κείμενο είναι εδώ.


ΑΠΑΤΗ

Η Ένωση Στρατιωτικών στοχεύει να απομυθοποιήσει την τρέχουσα κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει το Πορτογαλικό Έθνος!

Παρά την αναβολή της επίλυσης των ζητημάτων που εκκρεμούν για πάνω από 15 έτη σχετικά με την επαγγελματική τους κατάσταση, με τεράστιες απώλειες για τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, η Διοίκηση της Ενωσης Στρατιωτικών συνήλθε για να αναλύσει τα νέα μέτρα λιτότητας που παρουσιάστηκαν από το Πρωθυπουργό και επιβεβαιώθηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών.

Τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θέλουν να παραμείνουν συνδεδεμένα με αυτή την άθλια επίθεση που διαπράττεται στους συμπολίτες μας! Μας παρακινεί η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ της ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ και των ΠΟΡΤΟΓΑΛΩΝ.

Δεν αποτελεί παράδοση στις Τάξεις του Στρατού η αποφυγή καταστάσεων, το ψέμα, πόσο μάλλον η χρησιμοποίηση του Πορτογαλικού Λαού ως πειραματόζωου σε κοινωνικά πειράματα. Ακόμη περισσότερο αφού εμείς προερχόμαστε από τον ίδιο Λαό.

Είναι προφανής η αποτυχία των πολιτικών που επιβάλλονται από αυτή την κυβέρνηση, η οποία βασίστηκε στην απαξίωση της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων, επιβάλλοντας όλο και περισσότερη λιτότητα, περισσότερη ανεργία, περισσότερη αβεβαιότητα. Εξαθλίωσε τους φτωχούς αυτής της χώρας και μετέτρεψε τη μεσαία τάξη σε φτωχούς. Έχουμε να κάνουμε με μια ρημαγμένη χώρα, χωρίς τιμόνι, η οποία οδεύει προς την άβυσσο.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, κατά τη βούληση της κάθε «τρόικας», να αφαιρούνται δικαιώματα που κατοχυρώνονται νόμιμα στο Σύνταγμα της Πορτογαλικής Δημοκρατίας το οποίο ορκιστήκαμε να υπερασπιζόμαστε.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μαραθεί ένα Έθνος σαν το δικό μας, με ιστορία άνω των 900 ετών, επειδή κάποιοι κύριοι αποφάσισαν να κάνουν την Πορτογαλία αποικία των συμφερόντων των ευρωπαίων και διεθνών κερδοσκόπων με στόχο τη φτωχοποίηση της Χώρας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα βασικά δικαιώματα των πολιτών, τους νόμους του Κράτους και την ιστορία αυτού του Έθνους!

Η Ενωση Στρατιωτικών θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι απαραίτητο να φοράμε στο πέτο καρφίτσες με το σύμβολο της Εθνικής Σημαίας για να είμαστε αληθινοί πατριώτες.

Αυτός που είναι πράγματι πατριώτης είναι ο Λαός, από το οποίο προέρχονται οι Στρατιωτικοί, ο οποίος στην καθημερινή του ζωή περιφρονείται όσον αφορά τους μισθούς και τα δικαιώματά του, με το πρόσχημα μιας κρίσης στην οποία δεν συνέβαλε σε τίποτα.

Τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έδωσαν ενώπιον της Εθνικής Σημαίας τον όρκο να υπερασπίζονται την Πατρίδα, να τηρούν και να μεριμνούν για την τήρηση του Συντάγματος και των Νόμων του Κράτους.

Γι’ αυτό το λόγο, Συνάδελφοι, η ΕΣ απορρίπτει κατηγορηματικά αυτές τις πολιτικές που ακολουθούνται, διότι έρχονται σε αντίθεση με αυτά που ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ!

Κύριε Πρωθυπουργέ, για το καλό της Πορτογαλίας και των Πορτογάλων, κάντε τους τη χάρη να

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ και να ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΤΕ ακόμα και τώρα.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΧΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ!

Η Διοίκηση
Λισαβόνα, 17 Σεπτεμβρίου 2012
Ένωση Στρατιωτικών - Οδός Varela Silva, Lte 12 - Ισόγειο B -1750-403 Λισαβόνα - Τηλ. - 217 552 939 - Φαξ - 214 056 487 - E-mail - geral@apracas.pt.


Εδώ είναι ένα παρόμοιο κείμενο διαμαρτυρίας από άλλη στρατιωτική οργάνωση της Πορτογαλίας [AOFA].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου