17.9.12

"Mein Herz blutet"

Τελευταία γίνεται θόρυβος για τα τουρκικά σίριαλ που εμφανίζονται στους τηλεοπτικούς σκουπιδοτενεκέδες. Μερικοί λένε ότι δεν ταιριάζουν με τα ήθη μας. Ίσως έχουν δίκιο, επειδή μετά από δεκαετίες Dallas και Beverly Hills είμαστε πλέον πολύ πιο εξοικειωμένοι με το LA και το Manhattan παρά με τη Σμύρνη και τον Βόσπορο. Άλλωστε πού ακούστηκε γκλαμουριά σε μαχαλάδες;

Η Καθημερινή -πρωτοπόρα στη διάπλαση των σημερινών ραγιάδων- επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή των ευαίσθητων ψυχών από τα οθωμανικά δράματα σε εγχώρια. Μη σας παραξενεύει αυτό: Φαίνεται ότι η  έγκριτη εφημερίδα που έχει γίνει πειραματικό κέντρο κοινωνικής ψυχολογίας δοκιμάζει ποικίλες μεθόδους βοσκής. Τώρα λοιπόν εμφανίζονται στις σελίδες της σπαραξικάρδιες ιστορίες για "χειραγώγηση μέσω του θυμικού" όπως θα έλεγε ένας κουλτουριάρης.

Να ένα δείγμα θλίψης και αδικίας που προβάλλεται σήμερα με φόντο τη ταραγμένη νεοφεουδαρχική περίοδο που διανύουμε για να ανακουφίσει τις ψυχές όσων υποφέρουν από τις απανωτές πειρατικές επιδρομές που προωθεί η νεοφιλελεύθερη εκδοχή της Αυριανής:


"Mein Herz blutet für die Griechen und die große Ungerechtigkeit"
Στο πρώτο μέρος του σημερινού επεισόδιου, η γυναίκα του σκληρού τσιφλικά αποκαλύπτει ότι έχει καρδιά και δηλώνει τη μεγάλη θλίψη της που αναγκάζεται άθελά της να μαστιγώνει τους κολλήγους. Μετά από αυτή την έκρηξη ειλικρίνειας οι κολλήγοι μπορούν να την αγκαλιάσουν και να της ανταποδώσουν την ανθρωπιά της λέγοντας να μην ανησυχεί, θα αντέξουν και περισσότερα για χάρη της καλής καρδιάς της.

Αμέσως μετά, αποκαλύπτεται ότι η μεγάλη αδικία που ταλανίζει τους κολλήγους οφείλεται στους χαραμοφάηδες καλαμαράδες που άρπαξαν δημόσιες σφραγίδες και κλειδιά και έκαναν το τσιφλίκι μαντάρα. Αυτό δικαιολογεί τη σκληρή επέμβαση του αυστηρού αλλά καλόκαρδου τσιφλικά και της ευαίσθητης γυναίκας του που βάζουν φωτιά σε όλο το χωράφι για να διώξουν τα ζιζάνια. Έτσι οι φίλοι τους θα το αγοράσουν καθαρό, χωρίς αγκάθια και καλικάτζαρους, και με τις στάχτες για λίπασμα.

[klaps klaps...]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου